Oštećene kocke na Trgu Kralja Milana

Na Trgu kralja Milana koji se drugi put za 8 godina renovira, pored fascinante cifre koja se na kraju vrti preko 500 miliona iz raspoloživih dokumenata, nalazimo na terenu i nešto drugo što je indikativno na “fušeraj javnih radova”. Skoro sve ploče su oštećene.

Da li i mi u Nišu imamo Vesića i ko je on? Ovaj trg se renovirao već kada je Zoran Perišić bio Gradonačelnik. da li će svaki Gradonačelnik da renovira trg?

“Koliko puta običan građanin kreči svoj dom ili sređuje za 8 godina? Odakle nam para za ovo? Nove kocke a polovne ili oštećene?” pitao je jedan od građana koji je razgovarao sa nama.

Kao i do sada, pitanje je bilo vremena šta će da iskrsne da je “fušeraj” i u ovom slučaju. Iako je cena po mišljenju dosta ljudi iz javnog života kao i struke jako velika, imamo skoro sve ploče oko nove česme koje su oštećene. Od starog dela trga kod spomenika, sve nove ploče su oštećene, nisu iznivelisane i odaju utisak da su “second hand”. Na starom delu trga mnoge ploče su polomljene usled nekog opterećenja.

Veoma je teško naći ploču koja nije takva.

Jedan od građana koji je blizak tehničkoj struci nam je skrenuo pažnju na ove detalje. Hvala Miodragu.

Author