Po informacijama do kojih je došla Niška Inicijativa, rukovodstvo JKP Medijane je za vreme rada u vanrednom stanju neke radnike nagradila. Nagrađivani su dobijali po 20% veću platu od redovne. Nema ništa loše u nagrađivanju radnika, naočito onih koji rade u vanrednom stanju, međutim to nije slučaj u ovom preduzeću. Po rečima više radnika koje smo kontaktirali, nisu nagrađivani radnici koji su ustvari bili na terenu u javnoj čistoći u sličnim službama, već isključivo oni koji su bliski menadžmentu i SNS-u. Na spisku se nalaze direktori i šefovi, kao i vozači, ali ne kamiona već službenih vozila putničkog tipa.

Na spisku nagrađenih je rukovodilac tehničkog sektora, rukovodilac odvoza i deponije, rukovodilac javne higijene, rukovodilac nabavke i lični šoferi.

“Znamo tačno koji pripadnici Romske nacionalne manjine u preduzeću služe za skupljanje glasova Roma na izorima u Nišu, i da ti radnici budu nagrađeni i da imaju administrativne poslove u preduzeću, na kojima naravno ništa ne rade” pojašnjavaju naši izvori.

“Potpuno bi bilo logično da su nagrađivani radnici koji odvoze smeće, čistači i slične službe koje su morale da rade stalno, ali vozači direktora i šefovi, kao i bliski ljudi menadžementu, to nije u redu. Nekima su čak plate i smanjene od običnih radnika” dodaju radnici koji su se žalili.

Direktor Pavlović, FOTO Printscreen

Dragoslav Pavlović koji je direktor ovog preduzeća nije hteo da odgovori na poruke, na jedan poziv je odgovorio, ali kad je čuo da se postavljaju pitanja za Nišku inicijativu rekao je kratko “nemam vremena, zauzet sam, doviđenja” i prekinuo nam vezu. na više sms poruka nije dogovorio. Četiri puta smo slali pitanja sms-om..

Dragoslava Pavlovića smo i sreli na ulazu u kabinet Gradonačelnika gde nam je prošle nedelje obećao da će da se javi i odgovori, ali se jako žurio, i zamolio nas je da sad ništa ne pitamo. Ni posle toga nije hteo da odgovara na pozive i poruke.

Pavloviću je objašnjeno da nam je potrebno da neko od rukovodstva objasni o čemu se radi jer su u pitanju sredstva svih građana, tj budžetska, javna sredstva. Informacije do kojih smo došli kazuju da ovo nije jedini primer povećanja plata, već da je bilo za više meseci povećanja samo za odabrane.

Javnost za sada neće saznati šta je kvalifikovalo ove radnike za povećanje plate.

Da podsetimo javnost, JKP Medijana ima oko 1200 zaposlenih, u administraciji oko 800 dok u operativi samo 300 radnika u svim sektorima. Ovo je bila izjava direktora Pavlovića na radnom telu skupštine na kome je davao izveštaj o radu JKP Medijane.

Do objavljivanja teksta niko nam se nije javio od rukovodstva JKP Medijane.

 

 

Author