U celosti vam prenosimo saopštenje Sranke slobode i pravde posle današnjeg skupa u Nišu:

Niš je dočekao da posle svakog jačeg pljuska pliva u fekalnim vodama, jer je vlasti bitnije sve drugo i obezbeđivanje glasova partijskim zapošjavanjem – objasnila je danas u Nišu pred vrlikim brojem okupljenih predsednica Stranke slobode i pravde u ovom gradu Jelena Milošević. Ukazujući na sve štetne odluke gradske naprednjačke vlasti, ona je predstavila “Plan za dan posle za Niš”, koji garantuje pravdu i dobar život.
Dragan Đilas je brojnim Nišlijama predstavio Plan za Dan posle Stranke slobode i pravde i izjavio: „Ujedinili smo se i izabrali najhrabriju među nama – Mariniku Tepić i svi ćemo stati iza nje. Mi se nismo ujedinili i naš poziv napravili otvorenim za sve koji ne žele više da trpe ovo zlo samo zbog toga da bismo izašli na izbore, postali poslanici i dobili plate. Ne. Mi smo se ujedinili da bismo izašli na izbore i pobedili”, rekao je Đilas. On je zaključio da bez obzira na tešku situaciju u Srbiji, građane treba da veseli činjenica da će ovo zlo trajati još samo četiri meseca, a da ćemo onda, svi zajedno sa građanima, vratiti pravdu kroz niz zakona koji Stranka slobode i pravde ima u svom planu, a od kojih je najvažniji onaj o lustraciji.
„Apsolutno smo sigurni da većina građana ne podržava ovu vlast, a to će se i pokazati nakon 3. aprila.“ – zaključio je Đilas uz garanciju da će nakon izbora svi zakoni negativni po Srbiju i njene građane biti poništeni.
Prisutnima se obratila i Marinika Tepić izražavajući zadovoljstvo što Nišlije dolaze na štandove Stranke slobode i pravde bez prisile, „jedne crvene“ i paketa ulja i brašna, već slobodnom voljom.
„Borićemo se da izborni dan bude jedan svečani dan, kada će svako slobodno odlaziti na biračko mesto, bez pritisaka, ucena i batinaša okolo iskazati svoju slobodnu volju i da to veče slavimo pobedu. Želim da se izborimo za takvu stmosferu i kojoj će čuvanje glasova, izbornih kutija, biti pitanje prestiža i časti, kao i za septembarske izbore 2000. godine, kada su lekari, profesori, advokati, aktivisti stajali u redu da se prijave za čuvanje volje naroda i slobode”.
Kao prva žena nosilac zajedničke parlamentarne liste opozicije, Marinika Tepić je dodala: „Čast mi je, ovo je priznanje za sve što sam do sada radila, ali i vrlika obaveza i odgovornost pre građanima, jer imamo još žena u politici i to na najvišim državnim funkcijama, ali one samo broj za kvotu, dok su suštinski samo lutke na koncu Aleksandra Vučića, rekla je Tepić i dodala: “Niš ima gradonačelnicu. Srbija ima premijerku. Imamo nikada više ministarki i to na papiru deluje fenomenalno, ali u životu je tragično. One su samo lutke na koncu Aleksandra Vučića, koje zbog svoje pomahnitalosti postaju veći i gori Vučić od Vučića. Biti premijerka Srbije kakva je Brnabić danas je poniženje za bilo koje biće koje je u stanju da se samostalno potpiše. Mi da se valjamo u blatu sa onima koji su generatori tog blata – nećemo.“
Zaključila je i da je cilj Stranke slobode i pravde, ali i cele opozicije, promovisanje plana i zakona koji bi u Srbiju vratili pravdu, a aktuelnim vlastima poručila da se niko neće izvući.
„Naš cilj je vraćanje pravih vrednosti u Srbiju, jer su u prethodnih devet godina oni sve te vrednosti okrenuli na glavce. Od korupcije i kriminala ne možemo da živimo normalno. Zato je neophodno da sprovedemo lustracioni zakon i da svi oni koji su se ogrešili o ljudska prava, izborna prava, prava radnika, pravo na slobodno informisanje, nikada više neće koći ni da se kandiduju. Srbija je paralisana, privatizovana, zagađena, zatrovana i prezadužena. Zato je ovo odsudna bitka za našu državu. Zato idemo do kraja, do pobede.“

Author