Za danas je zakazan još jedan protest u 14 časova, koji ćemo ukoliko vremenski uslovi budu adekvatni, prenositi na Facebook strani Niške inicijative.

Trudićemo se da ceo protest prenosimo LIVE, ali sve zavisi od tehničkih mogućnosti i vremenskih uslova. Ukoliko ceo protest ne ide uživo, objavićemo što pre ceo materijal koji je snimljen.

Apelujemo na građane koji se danas “šetaju”, da budu pripravni sa telefonima i snimaju sve šta se dešava na protestu. Takođe pozivamo sve građane da ako bude bilo koja državna služba intervenisala prema njima ili nekom koga vide, poznaju ili su sa njima u društvu, da snimaju postupanja organa države, i da im ni na koji način ne smetaju.

Sve snimke koje napravite a javnost treba da vidi, budite slobodni i pošaljite nam, objavićemo ih ako ispunjavaju društvene standarde.

Budite ljubazni, kulturni i snimajte sve. Obavezno izjavite da ih ne ometate u radu, dok po zakonu imate pravo da snimate bilo koji organ grada i države u postupanju, samo ukoliko ih ne ometate.

Ukoliko Policija postupa prema vama, postoji mogućnost da držanje telefona okarakterišu kao pretnju prema službenom licu, pa ljubazno dajte telefon nekom pored vas da nastavi snimanje.

Na sajtu organizacije CRTA, imate detaljno uputstvo koji su pravnici sastavili za sve nas.

Obaveštavamo javnost u Nišu, da gradski odbori Narodne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke, stavljaju na raspolaganje svoje pravne timove sugrađanima, koji im se mogu obratiti ukoliko dođe do uskraćivanja bilo kojih prava na protestu.
Brojevi telefona pravnog tima su:
0637371222
0604002505

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.