Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli tokom vikenda, iz saobraćaja su isključili 31 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i troje zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je alkotestirala četrdesetpetogodišnjeg vozača „fijata“ i utvrdila da je upravljao vozilom sa 2,22 promila alkohola u organizmu.

Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će, zbog prekršaja nasilnička vožnja, biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima

Policija je zaustavila i vozače „suzikija“ (24) i „audija“ (37) koji su vozili sa 1,69 i 1,52 promila alkohola u organizmu, kao i vozače „forda“ (33) i „saba“ (69) koji su vozilima upravljali sa 1,47 i 1,31 promila.

Takođe, saobraćajna patrola zasutavila je muškarce starosti 45 i 18 godina, kao i ženu starosti 25 godina, koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Svima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

“Apelujemo na vozače da ne sedaju za volan ukoliko su pili alkohol, kao i da poštuju sve ostale saobraćajne propise kako bi naši putevi bili što bezbedniji” poručuju iz Policije.