Niška inicijativa

Niška inicijativa donela je nakon dužeg perioda razmišljanja odluku da učestvuje na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani 21. juna.

Prikupljanje potpisa građana otpočelo je danas u toku podneva na Bulevaru Nemanjića u lokalu 36 unutar Zone 3, o čemu je detaljno javnost obavestio odbornik Niške inicijative, Srđan Nonić.

Kako je naveo u videu koji je objavio na stranici Niške inicijative na Fejsbuku, u prethodnih nekoliko godina ime Niška inicijativa postalo je brend za institucionalnu i vaninstitucionalnu borbu u našem gradu, te pozvao građane da podrže ovu ideju tako što će doći i dati potpis.

Neretko se tokom prethodnih nekoliko godina dešavalo da nakon snimka, apela ili prozivke nadležnih institucija u Nišu putem Fejsbuk strane ili sajta određeni problem koji je prikazan bude ubrzo i rešen ili razmatran, bilo da se radi o krpljenju udarnih rupa, košenja trave u parkovima ili nekog ozbiljnijeg problema poput zagađenja vazduha.

Ukazivali smo na različite propuste, kršenja zakona, oštećivanja gradskog budžeta i nekog od opštinskih, suprotstavljali se bahatim funkcionerima i njihovim izbegavanjem davanja odgovora građanima time što smo ih čekali na radnom mestu i postavljali pitanja koja interesuju javnost.

Zajedno sa gradskim odborom Nove stranke u Nišu sproveli smo akciju zamene banera sa likom predsednika SNS-a Aleksandra Vučića onim sa likom uzbunjivača Aleksandra Obradovića na nadvožnjaku kod Malče.

Otkrili smo nezakonito poslovanje Komunalne milicije u Nišu u više navrata, pisali o spaljivanju dokumentacije dobijene od Direkcije za javni prevoz, poredili primanja šefova ove organizacione jedinice u gradu i načelniku Milanu Đorđeviću koji je istovremeno boravio na Aljasci i primao punu platu kao da je prisutan na poslu.

Koristili smo postojanje našeg sajta da istražimo i objavimo neke od sada već prepoznatljivih priča – kupovini džipa od 100 000 evra u Niškoj Banji koja se sada nalazi pod istragom Kriminalističke policije, odborniku SNS-a koji je tokom Uskrsa pretukao svog komšiju, mini hidrocentralama na Nišavi i najskupljem poslovanju u istoriji grada u vidu javno-privatnog partnerstva za javni prevoz koji će građane koštati preko 10 milijardi dinara.

Bavili smo se i kršenjem prava radnika tokom vanrednog stanja, najpre u kompaniji Jura i njenoj ćerci firmi Šinvonu kao i austrijskom Cumtobelu, a prenosili smo i iskustva građana sa disfunkcionalnim zdravstvenim sistemom u Nišu, od kojih je poslednji intervju sa Aleksandrom Božinovićem koji je izlečen od koronavirusa.

Šef odborničke grupe Niška inicijativa, Srđan Nonić protestovao je u više navrata ispred kabineta Gradonačelnika tokom vanrednog stanja, tražeći najpre da se javnosti dostave realne informacije o virusu COVID-19 a kasnije i protiv mera gradskog štaba za vanredne situacije.

Sve ovo samo je deo naših aktivnosti i akcija koje smo organizovali kao predstavnici građana u niškoj Skupštini.

Smatramo da smo u najvećoj meri opravdali poverenje koje su nam građani dali na prethodnim izborima i želimo da nastavimo sa borbom i u narednom periodu.

Zbog svega navedenog potrebna nam je vaša pomoć i podrška, zato pozivamo sve građane Niša koji su upoznati sa radom našeg pokreta i koji isti podržavaju da narednih dana dođu i pruže podršku time što će dati potpis za kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima.

Pozivamo vas da do kraja nedelje dođete u Zonu 3, lokal 36 i svojim potpisom podržite listu Niške inicijative kako bismo i u budućnosti mogli da se u našem prepoznatljivom stilu zahvalimo što postoje svim onima koji rade protiv građana.

Author