Zbog sumnje na koruptivne radnje, podneta je krivična prijava protiv saobraćajnih policajaca koji rade na odobravanju uklanjanja vozila pauk službom parking servisa u Nišu.

Zbog primera od utorka oko 20h na ulazu u park Čair, gde je snimljeno da saobraćajni policajac odbija da izda nalog za podizanje vozila Audi niških tablica NI- 137 GG, gde je isti bio parkiran na mestu gde pauk vozilo svakodnevno podiže i uklanja vozila sa trotoara, ispunili su se uslovi da bude podneta krivična prijava za koruptivne radnje službenih lica.

Posle dužeg čekanja i zvanja radnika Parking servisa, kao i provere da li ručna kočnica podignuta u fazi pripreme dizanja, iz razgovora koji je mogao da se čuje, dugo se čekalo na odobrenje podizanja, koje je na kraju odbijeno od strane policijskog službenika koji je radio toga dana u to vreme.

Smatramo da je ovo svojevrsni modus operandi nekih policajaca u Nišu, kao i stavljanje funkcionera SNS-a ili bivšeg Gradonačelnika koji je možda vozio ovo vozilo, u superioran položaj u odnosu na ostale građane. Jedan od Nišlija koji je posmatrao celu situaciju je komentarisao:

…ja se svakog dana tresem kad  i ispravno parkiram i vodim dete u park, a neke ne smeju da diraju, čak iako su nepravilno parkirani. Sramota!!!

Krivična prijava je obuhvatila sve radnike koji rade na ovim poslovima, da bi se proverilo koliko puta i kome je odbijeno da se izda nalog za dizanje vozila. Krivična prijava je upućena Višem tužilaštvu u Nišu, pa ćemo ovaj predmet da pratimo, dok i njega ne odbace sa jednim od poznatih izgovora “nisu se stekli uslovi za podizanje otpužnice” ili tako nešto slično, godinama unazad.

Prijava će biti upućena i odseku Unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, pa ćemo da obavestimo javnost po okončanju i ovog postupka.

Da li je san svakog političara, policajca i kriminalca u Nišu da ga istražuje Više tužilaštvo kada radi sumnjive radnje? Da li možda zbog toga što ni protiv jednog nikada nije završeno suđenje a isti osuđen za bilo koje krivično delo?

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.