Posle primera predstave za decu u Panteleju za samo odabrane roditelje, predstave u Gradskoj kući sa decom iz Pčelice koja glume groteskno prerušena u direktore, gradonacelnika i lokalne vlastodršce, imamo sada još jednu lošu sliku koja prikazuje decu u korist promocije lokalne politike.

Socijalno ugrožena deca i deca iz porodica boraca rata dobila su paketiće, što je, nesumnjivo, potpuno ispravno!

Istovremeno, Gradonačelnik i Većnica za socijalna pitanja se očigledno nisu zapitali da li je adekvatno da ovakav događaj politizuju i da se slikaju čak i ovim povodom!?

Zbog čega nisu mogli da ustupe prostor, logistiku i paketiće deci i porodicama, bez uplitanja u ovu lepu stvar?

Jeste li stvarno toliko željni slika i lajkova? Gde je kraj tome i hoće li vas ikada primetiti neko po delima, bez samopromocije!?

Bilo bi dovoljno da ste poslali saopštenje da je domaćin grad Niš i da se dodeljuju paketići deci koja su iz ovih osetljivih kategorija stanovništva.

Grad i gradska vlast koja “brine zbog brige” a ne političkog marketinga to radi svakodnevno, tiho, nenametljivo jer joj je to u opisu posla.

Ukoliko se svaki akt podrške građanima pretvara u spektakl, ili se radi o lažnoj brizi i jeftinom marketingu ili o nedostatku stvarnih angažovanja u moru beskorisnih, često i štetnih akcija koje su vidljive građanima i biračima…

Sramota je da ste spremni da zloupotrebljavate sve što vam je dostupno pa čak i decu iz socijalno ugroženih sredina…

Da li je ovo sve što znate da uradite da bi opstali?

Hvala vam što postojite…

Author