Panić Nikola

Nikola Panić, urednik “portala 018” koji je tužio Nonića za krivično delo uvrede, po podacima sa portala Osnovnog suda u Nišu, izgubio je parnicu u prvostepenom postupku.

Panić je zbog “stripa” u kome se nalazi, datog mišljenja listu Danas povodom nagrade koju je dobio za “izuzetne zasluge u novinarstvu” kao i zbog pokušaja uzimanja izjave u centru Niša od strane Nonića, podneo tužbu za krivično delo Uvrede iz člana 170. Krivičnog zakona Srbije.

U navodima iz tužbe, Panić se žali i na “sarkazam” u pozivanju drugih kolega novinara da se Paniću čestita na dobijanju novinarske nagrade “Pol Polanski”.

Strip iz Niš
Strip koji je uvredio Panića

Posle više ročišta održanih u Osnovnom sudu u Nišu, na kojima je bilo prisutnih i medijskih radnika, sud je saslušao tužioca Panića i tuženog Nonića, i u zakonskom roku doneo oslobađajuću presudu.

Panić i Advokat
Panić sa advokatom u Osnovnom sudu u Nišu

U tužbi se navodi da je Panić zbog pretrpeljnih duševnih bolova usled krivičnih dela Nonića, pretrpeo nematerijalnu štetu i traži se da Nonić isplati 200.000 dinara, a u drugom delu tužbe, posle izvođenja dokaza, Sud donese presudu i kazni jedinstvenom kaznom Nonića sa 400.000 dinara.

U tužbi se navodi, da se ovim delima Nonića vređaju njegova “profesionalna dostignuća, posebno jer zadnja imaju prisutan međunarodni element”.

Nikola Panić je urednik provladinog medija portal 018, pravno lice koje je vlasnik medija ima poslovni prihod od preko 7 miliona dinara godišnje, Nikola Panić radi kao zaposlen u Gradskoj upravi.

Podaci do kojih je došla redakcija istraživanjem, govori da je njegov medij na razne načine finansiran od strane većeg broja javnih preduzeća i pravnih lica koje su deo javnog sektora, lokalnog ili državnog. Portal 018 više puta je pred Savetom za štampu dobijao opomene zbog kršenja Kodeksa novinara Srbije.

Pogledajte i snimak zbog koga je Nonić tužen za krivično delo Uvrede:

Author