Demokratija

Niš je grad čija vlast komunicira partijskom i hijerarhijskom linijom i koja račune za svoj rad i nerad ne polaže građanima koji je plaćaju već političkim vlastodršcima koji joj omogućavaju da se bogati.

Loša pozicioniranost u vidu Indeksa transparentnosti i učešće u “projektu za odgovornu vlast”!? Odgovor vlasti bio bi sada već čuveno “Pa šta?”.

Grad u kome je “transparentno” i vidljivo siromaštvo i odliv mladih i stručnih kadrova, celih porodica koje odlaze da ne bi morale da se svrstavaju u partije, na spiskove za miting i trake za motanje kablova.

Grad u kome se budžet godinama unazad planira bez stvarne javne rasprave, u jednom kabinetu sa telefonom sa direktnom linijom sa Beogradom!

Nišlije izgleda ne mogu znati prioritete za ulaganje svog novca, to će “najbolje” znati partijski kadrovi po direktivi!

Izbor finansiranih projekata privileguje podobne uz neskriveni revanšizam ka onima koji su skloni osnovanoj kritici vlasti.

Na postavljena pitanja novinara, opozicije, građana nema odgovora, čak ni na reakciju Poverenika za informacije od javnog značaja.

O stepenu odgovornosti za građane i njihov život govori nivo zagađenosti vazduha u gradu , slika prljavog grada gde su korpe za otpatke na dvogodišnjem renoviranju i stanje u javnim preduzećima u Nišu.

Grad Niš u kontinuitetu 8 godina u provaliju i propadanje vodi SNS koalicija!

Još 2016 god #Vladalac je insceniranom vikom na gradonačelnika Niša ukazao na dugove, čuvanje interesa privilegovanih i zaštitu od odgovornosti i krivice.

Četiri godine kasnije, institucije su još urušenije i netransparentnije, siromaštvo dublje, Nišlija sve manje i za to i dalje niko ne odgovara…

Na sve ovo i dalje odjekuje komentar vrha vlasti : “PA ŠTA?”…

Author