opozicija

Niška opozicija podnela je do zadnjeg roka koji je bio sinoć 35 prigovora na rezultate i rad Gradske izborne komisije. U materijalu koji su dobili svi članovi Gik-a, dostavljeni su svi prigovori od strane grupe građana dr Dragan Milić, koalicije Biramo Niš i Kreni-promeni.

Opozicija je prigovorima ukazala na razne neprvilnosti, od lošeg brojanja glasova u džakovima, do nepotpune i neispravne prateće dokumentacije, dok je jedan prigovor dat na rad i nezakonito sazivanje i donošenje odluka Gik-a.

Miloš Nešić iz Biramo Niš koalicije je pojasnio na snimku i u razgovoru da je njihov pravni tim detektovao sve te nepravilnosti, kao i da su podnete krivične prijave.

U toku uvida u materijal bilo je i opstrukcija od strane radnika Gradske uprave i do sada poznatih aktera u izbornoj komisiji, pa su morali i Tužilaštvo da kontaktiraju jer im je u jednom trenutku onemogućem rad na uvidu u materijal.

Na konferenciji su se obratili svi predstavnici stranaka i koalicija, tj grupa građana koji su sada u zajedničkom poduhvatu kontrole materijala.

U toku izbornog dana, Niš pored toga što je bio jedan od mirnijih gradova u Srbiji, imao je jako veliki broj nepravilnosti, jer po rečima svih opozicionih stranaka, pritisci na birače su bili enormni, dok su resursi države bili upregnuti samo za pravljenje što boljeg rezultata.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.