Naplatna rampa

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je da sutra, 1. decembra, neće krenuti naplata putarine u zatvorenom sistemu grada Niša, odnosno na naplatnim rampama Niš-sever, Niš-Malča i Niš-jug.

U saopštenju se navodi da se, na inicijativu građana Niša, najavljena naplata putarine odlaže do daljnjeg, odnosno, do potpunog završetka izgradnje naplatnih stanica na isključenjima za Niš.

U „Putevima Srbije“ nisu naveli kada bi radovi trebalo da budu završeni, tako da će do daljnjeg vozači putarinu plaćati na naplatnim rampama „Nais“ i „Doljevac“.

Gradonačelnk Niša Darko Bulatović je putem lokalnih medija ovih dana pozvao građane tog grada da se prijave za kartu koja omogućava besplatnu vožnju auto putem između četiri naplatne rampe u zoni Niša.

Bulatović je podsetio da se prijave podnose elektronskim putem, popunjavanjem obrasca koji se nalazi na sajtu grada Niša i sajtu „Puteva Srbije“.

Iz kabineta gradonačelnika najavili su da bi danas trebalo da ponovo bude otvorena za saobraćaj takozvana Matejevačka petlja, odnosno izlaz na auto-put Niš-istok.

Opširnije na: http://www.danas.rs/ekonomija/odlozena-naplata-putarine-na-auto-putu-oko-nisa/

Author