JKP Mediana

Gradsko veće grada Niša odobrilo je na sednici održanoj 4. februara ove godine JKP Medijani novo zaduženje za tekuću likvidnost u iznosu od 40 miliona dinara.

Ova odluka donešena na poslednjoj sednici predstavlja još jedan u nizu postupaka koji je poguban po građane Niša.

I pored raznih titula poput one da je Srbija ekonomski tigar ili izjava o stabilizaciji javnih finansija kako to često govori gradonačelnik Bulatović, javna preduzeća nastavljaju da se zadužuju na račun građana.

Pored duga koji ima JKP Gorica prema JKP Medijani, koji prema rečima direktorke ovog preduzeća iznosi oko 93 miliona dinara, sada imamo nova zaduženja i trošenja para svih građana.

Na svim nastupima građani stalno slušaju kako se radi dobro, kako preduzeće ima planove, napredak nikad veći, kupuje opremu koja je vrhunska..

Sve to dok zapravo najveći deo problema predstavlja podatak da Medijana ima preko 700 radnika u administraciji koji su našli svoje mesto u ovom preduzeću kao plen svih vladajućih stranaka do sada.

Zato imamo sektor javne čistoće u ovom preduzeću koji ima svega 10-ak procenata zaposlenih u celom preduzeću. Zato nam je grad prljav spolja i iznutra, ono malo kontejnera prepuno a otpad se odlaže na sve strane.

Svima je iz navedenog jasno kako realno stoje stvari u javnom sektoru u Nišu, koji se veštački održava kako bi stranački poslušnici mogli da nađu novo uhlebljenje a zauzvrat odrade neku akciju i zaokruže pravi broj na izborima.