Na zadnjoj sednici Gradskog Veća 23. oktobra, odlučeno je da se odobri kreditno zaduživanje za tekuću likvidnost i dozvoljeni minus Toplani u iznosima od 250 i 50 miliona dinara. Po izjavama Predraga Milačića Direktora Toplane, objašnjeno je da se to radi zbog kursnih razlika u plaćanjima prema poveriocima.

Drugo preduzeće, ono koje je najveći teret na leđima Nišlija je JKP Gorica. Još jednom je naloženo odlaganje naplate potraživanja na osnovu pozajmica u iznosima prema JKP Medijani 87 miliona, Direkciji za javni prevoz 7 Miliona i Objedinjenoj naplati 11.8 miloona dinara.

Podsetimo da je Jkp Gorica preduzeće koje je do sada najviše novca potrošilo građanima Niša. Većinu materijala možete naći u našoj pretrazi na sajtu, sve podatke smo prikupili u toku istraživanja kroz duži vremenski period. Od 2016. godine ovo preduzeće je odlukama Skupštine grada dobijalo otpis dugova u ukupnoj vrednosti od oko 5 milona Eura. Uzbinjivače i radnike koji su se pobunili su otpustili, a izveštaj radne grupe (sa dvojicom otpuštenih radnika) se nekim čudom zagubio od šaltera do kabineta Gradonačelnika Bulatovića, u procesu predaje izveštaja od strane radne grupe.

JKP Gorica
JKP Gorica direktno oštetila budžet grada za oko 6 miliona evra do sada; foto: Juznasrbija.info

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.