Viši Sud

Visoki savet sudstva na sednici održanoj dana 4. jula 2024.godine, po javnom konkursu za izbor sudija objavljenom u „Službenom glasniku RS”, broj 116/23 od 26. decembra 2023. godine, doneo je odluku o izboru predsednika Višeg suda u Nišu, pa je na tu funkciju imenovan Tomislav Trajković, sudija Apelacionog suda u Nišu i dosadašnji VD predsednika Višeg suda.

Visoki savet sudstva je za predsednika Osnovnog suda u Nišu imenovao je Đorđa Gojgića, sudiju Apelacionog suda u Nišu.

Tomislav Trajković
Tomislav Trajković

Šta piše portal Nova.rs o njemu:

Ko je Tomislav Trajković?

Došao na mesto uhapšene predsednice Višeg suda

Rođen je 1969. u Gnjilanu. Pravni fakultet Univerziteta u Nišu završio je 1998. godine. Kao pripravnik i nakon položenog pravosudnog ispita radi u Opštinkom sudu u Nišu. Za sudiju ovog suda izabran je 1999. godine. Obavljao je poslove predsednika Krivičnog veća do 2006. godine.

Četiri godine kasnije postaje sudija Višeg suda u Nišu. Tu ostaje do 2021, kada je izabran za sudiju Apelacionog suda u Nišu, gde postupa u krivičnom odeljenju suda.

U međuvremenu je bio angažovan i kao predavač na Pravosudnoj akademiji i na Mašinskom fakultetu u Nišu.

U martu 2023. izabran je za predsednika Osnovnog suda u Prokuplju, da bi u oktobru prošle godine imenovan za v.d. predsednika Višeg suda u Nišu, nakon što je prethodna predsednica uhapšena.

Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, ona je bila osumnjičena da je ubrzala postupak i donošenje pozitivne odluke o puštanju osuđenog R. M. i od firme njegovog sina dobila vaučer u vrednosti od 112.700 dinara za sedmodnevni boravak u hotelu na Zlatiboru.

Potpis na odluku o završetku izbora u Nišu stavio je sam Trajković, o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.