Novoimenovani načelnik niške Uprave za građevinarstvo već u više navrata negira postavljenje na ovu dužnost. Iako Službeni list grada NIša pokazuje da je Gradsko Veće imenovalo Stankovića, njegova reakcija je sledeća:

Stanković je poznat niškoj javnosti po funkciji direktora Zavoda za urbanizam, institucije koja je zadužena za urbanistički pravac razvoja grada Niša kao i za sve strateške i planske akte koji uređuju ovu oblast. Da li može javnost Niša da očekuje ovakvim ponašanjem i  Marine Živulović Petrović i Stankovića kvalitet rada i transparentnost na dalje?

Upravu za građevinarstvo je u prethodnom mandatu Gradskog Veća vodila Marina Živulović Petrović, i u tom periodu statistika izdavanja građavinskih dozvola koju vodi Privredna komora govore da je Niš najgori po efikasnosti izdavanja građevinskih dozvola u Srbiji. Evo i trenutne pomoćnice Gradonačelnice Marine Živulović Petrović:

Moguće je da je “tačno postavljeno pitanje” kako kaže sam Stanković, detalj ili tehnikalija na koju se hvataju sve birokrate kad neće da odgovore ili da urade ono za šta su plaćeni, ili da se ponašaju prema javnosti kako dolikuje, jer ih svi mi plaćamo.

Uprava za građevinarstvo je u prethodnom periodu odbijala da odgovara na mejlove redakcije Niške inicijative, a za njima su odmah Uprava za društvene delatnosti kao i Uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

U narednom periodu pored žalbi Povereniku za nedostavljanje podataka, čekaćemo na svakom mestu načelnike i odgovorne u gradu koji se ne ponašaju transparentno i pitaćemo ih sve šta treba iz domena njihovog posla.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.