Narodno pozorište u Nišu

Niško Narodno pozorište u Nišu se pohvalilo na svom Facebook profilu da je dobilo kamion od Gradonačelnice Dragane Sotirovski i gradu Nišu. Ali se nije samo pohvalilo.

Na postu niškog pozorišta piše kratko “na današnji dan, veliku srpsku slavu Svetog Nikolu, a zahvaljujući osnivaču, gradu NIšu i Gradonačelnici gospođi Dragani Sotirovski, Narodno pozorište Niš je nakon 40 godina kupilo kamion koji je neophodan za svakodnevno funkcionisanje “.

Narodno pozorište u Nišu
Niško Narodno pozorište i zahvaljivanje Gradonačelnici u statusu

U ovom aktu zahvalnosti koje bi neki nazvali udvorištvom, zahvaljuju se iz ustanove kulture gradu Nišu i Gradonačelnici, ali ne i građanima Niša. Jer ipak, ko su građani Niša, sem samo glasači i vikari i barjaktari…?,  pitaju naši sagovornici iz sveta kulture.

Narodno pozorište je ovom objavom revoltiralo jedan broj građana, pa je jedan od ovakvih komentara stigao i do naše redakcije:

Građani su s pravom revoltirani ovakvom objavom. Institucija kulture bi trebala da se hvali unapređenjem svog repertoara, zahvaljuje umetnicima koji privlače publiku a ne podleže uvlakaštvu i licemerju obzirom da Gradonačelnica nije iz sopstvenih sredstava kupila kamion već su to posredno uradile Nišlije koji pune budžet iz kog se finansiraju ovakve nabavke.

Spasoje Ž. Milosavljević
Spasoje Ž. Milovanović direktor Narodnog pozorišta u Nišu. Foto: Narodno Pozorište u Nišu

Spasoje Ž. Milovanović, sadašnji direktor je u jednoj od izjava datoj medijima, rekao je da je “pozorište moralna kičma jednog društva”.

U potpunosti je izrekao istinu, zar ne?

Author