Veći broj niških naprednjaka po rečima Miloša Bađura boravi na svetskom prvenstvu u Kataru, pa tako niški SNS na toj lokaciji ima “kvorum”. Da ne verujemo njemu na reč, redakcijski smo već dobili veliki broj slika nekih visokih funkcionera SNS-a na stadionu i u samom Kataru u vreme održavanja svetskog prvenstva u fudbalu, kao i informacija ko je sve od “glavešina” SNS-a otputovao.

Po podacima dostupnim na internetu, niški naprednjaci bi smeštaj za dve osobe na sedam dana platili najmanje oko 6.000 Eura, dok je najjeftinija avionska povratna karta oko 1000 Eura po osobi.

To je manji trošak niškim naprednjacima u odnosu na karte za ulazak na stadion, koje online koštaju od 300 do 800 Eura po danu, zavisno da li je utakmica u kvalifikacionom delu ili ne.

Obzirom da je Siniša Mali u zadnjoj izjavi za medije dostavio podatak o prosečnoj plati koja je u 2023. planirana da bude preko 800 Eura, i dalje se postavlja pitanje ko prima te visoke plate i kako stići do više hiljada Eura za posetu Svetskom prventstvu u fudbalu. Za obično građanina znamo da je nemoguća misija ovako nešto, ali očigledno ne samo za njih.

Naprednjaci uživaju u Kataru?

Ko ima para u današnje vreme da ide na ovakve događaje? 

Ko može danas da priušti sebi više hiljada Eura za ovakav jedan provod?

Pitali smo narodnu poslanicu Jelenu Milošević, da bi smo čuli razmišljanje jednog člana narodnog parlamenta koji nije iz redova vlasti i naprednjaka, jer od plate i narodnog poslanika diskutabilno je da li je moguće ovako nešto priuštiti. Milošević nam je dala svoje viđenje:

Od plate narodnog poslanika, odnosno bilo kog javnog funkcionera nije moguće priuštiti odlazak u Katar. Možda je ovo pre pitanje za nadležne institucije, koje bi, ako stignu, mogle da se pozabave ovom masovnom pojavom. Da li je ovde stvorena neka nova politička elita koju istražni organi ne smeju da pipnu?

jelena Milošević iz SSP kao poslanica nema mogućnosti za skupe odmore na egzotičnim lokacijama kao neki članovi SNS-a

Da li postoji volja kod organa gonjenja da se neka preispita poreklo novca “nove elite” kao i disproporcija u stilu života i primanjima pomenute grupe?

Tamara Kerković: SNS nova elita je Kataru

Prof. dr Tamara Milenković Kerković, narodna poslanica iz pokreta Dveri, iznela nam je svoje mišljenje jer je u prethodnom mesecu sa parlamentarnom delegacijom Evrope bila u poseti u Kataru:

Odlazak u Katar je nesumnjivo veliki trošak, koji sa avionskim kartama, najniže klase, cenom utakmica i boravkom i u najskromnijem smeštaju predstavlja trošak od najmanje četiri do pet hiljada evra. Očito je da za gradsku SNS kvazi-elitu , zaposlenu u javnom sektoru, plaćenu novcem građana, odlazak na Svetsko prvenstvo i ovi astronomski troškovi nisu problem. Kako je moguće da zaposleni u lokalnoj samoupravi, i SNS aktivisti čak i sa najvišim platama, mogu da finansiraju ovako skup boravak u Dohi? U pravnoj državi, odmah po njihovom povratku u zemlju, finansijska policija ispitala bi poreklo novca javnih službenika, pa i gradonačelnika kojim su ovo putovanje i boravak platili.
U Nišu, u kome 30.000 ljudi živi bez struje, gde građani i porodice jedva preživljavaju ogromna poskupljenja cena hrane i troškova života, i sve harače gradske vlasti, odlazak niških javnih funkcionera i zvaničnika SNS na Svetsko fudbalsko prvenstvo je skandalozno, neukusno i bestidno. Time javno pokazuju zbog čega su uzurpirali vlast i zbog čega su ekonomski uništili Niš i Nišlije. Zbog sopstvenog bogaćenja. Promenom vlasti imovina svakog javnog funkcionera biće ispitana, koliko su zarađivali, koliki porez platili i koliko su trošili.


A u Kataru toplo… Standard, šta da se radi…

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.