Ljubiša Janić

Posle jutrošnjeg incidenta, u kome je drugi čovek Niša – načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić istrgao mobilni telefon odborniku Srđanu Noniću dok je susret prenosio uživo na Fejsbuk stranici Niške inicijative, ekipa N1 probala je da stupi u kontakt sa jednim od najzatvorenijih niških funkcionera. Janić je na kraju odgovorio – nema incidenta, niti novinarskih pitanja na koja nije odgovorio.

Nonić: Dobro jutro, načelniče.

Janić: Ja ću da te tužim.

Ovako je krenuo razgovor između odbornika opozicione grupe Niška inicijativa Srđana Nonića i načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića, koji tvrdi da se incident, iako je uživo prenet na društvenoj mreži Fejsbuk, nije ni dogodio. Najpre u kratkom SMS, a potom i u slučajnom susretu sa našom ekipom, čije pozive i pitanja ignoriše čitave godine.

“Na snimku šta god da se vidi – ja sam ga najljubaznije zamolio da se skloni i ne snima ono što nije za snimanje”, kaže Janić.

N1: Videli smo udarac u telefon.

“Taman posla, pa da li ja Vama ličim na tako nekog”, rekao je Janić.

N1: Ja sam video, lično.

“Bila su tri čoveka unutra, a Vi ako ste videli – možda na snimku”, kaže Janić.

“To je trend koji vlada poslednjih godina u Srbiji – verujte meni, a ne svojim očima. Verovatno i gospodin Janić želi da mi verujemo njemu”, objašnjava situaciju novinar Južnih vesti Aleksandar Stankov i dodaje da je tehnologija napredovala da sami možemo da vidimo šta se zaista dogodilo.

Odbornik Srđan Nonić, koji mesecima protestuje zbog zatvorenosti lokalnih institucija i medija, susrete sa funkcionerima tokom protesta prenosi na mrežama, najavljuje protiv Janića krivičnu prijavu.

Opširnije na: http://rs.n1info.com/Vesti/a537390/Niski-funkcioner-negira-otimanje-telefona-Nonic-najavljuje-tuzbu.html

Author