U izjavama zvaničnika kao i direktora niške Toplane Predraga Milačića, Rukvodstvo grada i Toplane će omogućiti priključenje na toplovodnu mrežu sa popustom od 50% u narednom periodu.

To naravno zvuči kao dobra vest, da recimo u Pirotu toplana ne daje besplatne priključke na toplovodnu mrežu, o čemu su pisali u tekstu na sajtu Pirotskih vesti.

Pored činjenice da su prosečna plata, finansijska situacija kao i javne finsnsije u Pirotu jako bolje po svim parametrima i statistici od Niša, postavlja se pitanje zbog čega je ovaj grad koji je više puta manji do Niša uvek bolji po svemu pomenutom. Zbog čega je cena grejanja i dalje velika u Nišu? Zašto i dalje Niš plaća Jugorosgasu skuplji gas od ostatka Srbije koji uzima energente od Srbija gasa? To treba pitati sve vlasti do sada u Nišu.

Problem sa distribucijom gasa Nišu posle Pojata od strane Jugorosgasa je ozbiljno pitanje koje koči napredak u sferi toplifikacije, kao i priključenja većeg broja korisnika na mrežu, što čini Niš jednim od najzagađenijih gradova u Evropi i svetu.

Da, Toplana je najveći razlog lošeg vazduha u gradu u toku grejne sezone. ne zato što ona zagađuje, već zato što se ceo grad nije priključio na mrežu zbog poslovne politike, cene i viška radnika.

Author