protest protiv nasilja u Nišu

Pozivamo sve Nišlije i Nišlijke da nam se pridruže na trećoj protestnoj šetnji „Niš protiv nasilja“, koja će se održati u subotu 23. juna, sa početkom u 18h kod Skupštine grada.

“Niš protiv nasilja” će se kretati od Skupštine grada Niša, Sinđelićevim trgom do Suda, a zatim Voždovom ulicom do Crvenog pevca,  odatle ulicom Vojvode Mišića do kružnog toka kod t.c. Delta Planet, a zatim Bulevarom Nemanjića i ulicom 7. jula do Gradske kuće. Pored uobičajenih poruka usmerenih protiv nasilja i primitivizma, ovaj put ćemo nositi i državne zastave Republike Srbije, a žrtvama beogradskog i mladenovačkog zločina odaćemo počast simboličkim puštanjem 18 sivih balona u nebo iznad Niša.Kao i prethodna dva puta, skup će biti dostojanstven i nenasilan i poruke koje promovišu nasilje, mržnju i netoleranciju nisu dobrodošle.

protest protiv nasilja u Nišu
“Niš protiv nasilja” ispred kabineta Gradonačelnice

Gradonačelnici koja „ne vidi razlog“ zašto se okupljamo i koja nas je prošli put izbrojala svega 1250, poručujemo da ovaj put pažljivije broji, a sve svoje sugrađane i sugrađanke pozivamo da joj svojim prisustvom otežaju brojanje. POKAŽIMO SVIMA KOLIKO NAS IMA!

Protest organizuju:

Zeleno- levi  front – Ne damo Srbiju

Zajedno – Moramo

Narodna Stranka

Stranka Slobode i Pravde

Demokratska Stranka

Pokret Slobodnih Građana

Video prilog sa bitnim detaljima protesta možete videti na ovom linku.

Author