Protest

Odbornik Niške inicijative, Srđan Nonić, dočekivao je jutros od 8 časova ispred kabineta Gradonačelnika nadležne sa pitanjima o epidemiji korona virusa u Nišu.

Iako ovo jutro nije bilo frekventno kada je reč o dolasku gradskih funkcionera, on je uspeo da pitanja postavi zameniku gradonačelnika, Milošu Miloševiću, načelniku gradske uprave Ljubiši Janiću i epidemiologu Branislavu Tiodoroviću.

Načelnik niške Gradske uprave nije bio previše zainteresovan da odgovori na pitanja, pravdajući se da on “nije nadležan” uz opasku da se radnici u upravi “štite koliko mogu”.

Ovakva izjava samo opravdava naše sumnje da i dalje nema nikakvog konkretnog plana i procena o sprečavanju i prevenciji epidemije korona virusa u gradu.

Zamenik gradonačelnika pognuo je glavu čim je ugledao Nonića sa telefonom u ruci i ubrzanim korakom se uputio ka ulazu u gradsku kuću.

Uspeo je, ipak da izusti “preporuku” odborniku da se uozbilji, ali dalji komentar je izostao.

Epidemiolog i šef niškog Saveta za javno zdravlje, Branislav Tiodorović poručio je da je odgovorni epidemiolog uvek spreman da da informacije, ali je bio neodređen po pitanju preduzetih mera o suzbijanju epidemije rekavši da je to “u toku..”.

Author