Dveri

Povodom presuda protiv Direkcije za javni prevoz grada Niša koja je preko milion Eura sa kamatama, kao i jako lošeg poslovanja javnog prevoza, ali i nedostatka političke i pravne odgovornosti, konferenciju za medije sazvala je poslanica Tamara Kerković iz pokreta Dveri u Nišu.

Presuda protiv Direkcije za javni prevoz koju će na kraju građani Niša da plateo, belodanili smo u tekstu koji nije preneo nijedan mediji, dok press poslanice Kerković očigledno nije zanimao nijedan medij jer pored Niške inicijative nijedan “nezavisni i lokalni medij” nije ispratio šta je imalo da se kaže od strane ove poslanice.

Kerković
Poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković

Poslanica Kerković je navela da je davanje besplatnog prevoza mazanje očiju javnosti usled prikrivanja faktičke i finansijske odgovornosti vrha grada Niša za javni prevoz i gubitke kao i presude, ali i nebrige za decu i porodicu. Sa druge strane Gradsko veće koje svoje odliuke ne objavljuje već nekoliko godina na sajtu grada Niša, donelo je odluku o besplatnom prevozu dece đaka na teritoriji Niša, samo zbog “peglanja situacije”.

“Pravo na besplatan prevoz ima 10.730 učenika koji nastavu pohađaju u 20 srednjih škola u gradu kao što su do sada to imali i učenici osnovnih škola. Isto pravo imaju i redovni učenici srednjih škola na teritoriji grada Niša do navršenih 19 godina života”, navedeno je u saopštenju.

Legitimacije se izdaju za period od 1. septembra tekuće do 31. avgusta naredne godine.

Zahtev za ostvarivanje prava na besplatan prevoz učenika srednjih škola na teritoriji grada Niša podnosi se Direkciji za javni prevoz grada Niša.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.