Janić

Ljubiša Janić, pomoćnik Gradonačelnice Dragane Sotirovski odlazi u starosnu penziju na svoj zahtev. Odluka je objavljena u Službenom listu grada Niša.

Javnost Niša ga je upamtila po njegovoj funkciji načelnika objedinjene Gradske uprave u vremenu od 2016-2020. godine. Imao je bogatu karijeru u javnom sektoru grada Niša, mahom po delovima gradske uprave koji su bili ključni za imovinu i pravne akte.

Janić je po mišljenju civilnog sektora, medija i aktivista u vremenu kad je bio načelnik uveo netranparentnost kao zlatni standard. Neodgovaranje ni novinarima ni javnosti povodom rada uprave bili su njegov “profesionalni potpis”.

U jednom od incidenata je uspeo da tadašnjeg odbornika Niške Inicijative omete u snimanju i tom prilikom je došlo i do fizičkog kontakta. Snimak sa kamera nikad nisu dostavili javnosti, dok je snimak sa kamere koju je Nonić tada nosio prekinut u trenutku udara u telefon.

I u ovom slučaju kao i svim ostalim koji su su se vodili pred raznim tužilaštvima, pravna struka je odlučila da nema elemenata za dalje gonjenje i sve optužbe su odbačene.