Leskovac

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva Niš, juče je pomoćniku gradonačelnika Leskovca Perici Gavriloviću određen pritvor do mesec dana, a vezano za aferu “atarski putevi”, saznaje Jugmedia od pojednih presednika mesnih zajednica koji su privođeni danas u isto odeljenje.

Iako smo jutros tražili pisanim putem iz tog odeljenja, proveru informacije, koja nam je dojavljena sinoć, tužilac se ni do pisanja ovog teksta nije oglasio, ali su progovorili neki od predsednika mesnih zajednica iz grdeličkog kraja.

“Ono što je izvesno, Perici Gavrilović je određen pritvor do mesec dana kao i Aleksandru Stojkoviću izvođaču radova na atarskim putevima, a svi mi ostali smo saslušani i većina nas je završila posao. Neki od nas su privedeni i saslušani, a neki su ostali kada sam ja danas otišao iz suda, a bio sam prvi na redu”, priča Dragan Spasić, predsednik Saveta mesne zajednice Tupalovce”, a Jugmedii je potvrđena ova informacija i iz još nekoliko pouzdanih izvora.

Za sada je nepoznato za šta se tačno i za koje krivično delo tereti Gavrilović, koji je od vozača gradonačelnika i njegovog poverljivog saradnika, avanzovao do gradskog većnika za ekonomska i finansijska pitanja.

Prema pouzdanim informacijama, juče i danas privedeno je 16 osoba u aferi “atarski putevi”.

“Samo sam čuo da se govori o velikim ciframa kada je on u pitanju, nisam zapamtio” dodaje i tvrdi da su njega privili zbog toga što je izvođaču davao avanse pre nego je počeo da izvodi posao. Njemu je izrečena uslovno kazna od 6 meseci i da godinu dana ne načini slično krivično delo..

Inače, tokom današnjeg dana privedeno je 10 predsednika saveta mesnih zajednica, čak i oni koji ranije nisu privođeni u Posebno odeljenje u Nišu. Njih osam je, da podsetimo, privođeno u to odeljenje još 5. aprila ove godine zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, odnosno, da atarski putevi nisu uređeni, a da je izvođačima radova plaćeno iz kase građana Leskovca 7.470.300,00. Tada Perica Gravrilović nije privođen.

Prema informacijama koje imamo, danas su ponovo privođeni predsednici Saveta MZ sela Grdelica Novica Stanojević, zatim, Predsednik MZ Grdelica Čedomir Jović, predsednik MZ Bojišine Mića Spasić, koji je danas negirao da je privođen, predsednik MZ Tupalovce Dragan Spasić, bivši predsednik MZ Sejanice, kao i sadašnji predsednik te mesne zajednice Ljubiša Živković, predsednik MZ sela Predejane V. Stoilković i predsednik MZ sela Zoljevo Alkesa Kostadinović.

Prema nekim informacijama, danas su privođeni i sekretari mesnih zajednica, ali za to nismo mogli da dobijemo potvrdu.

Kada je obelodanjena afera od strane GG Za Leskovac zajedno, a potom potvrđena od Višeg suda, odjeknula je kao bomba, a ova opoziciona grupa u Skupštini Leskovca prozivala je i Pericu Gavrlovića, budući da su neki predsednici mesnih zajednica, prema njihovim tvrdnjama, krivili baš njega.

Međutim, Gavrilović je dugo ćutao i na sledećoj Skupštini se obratio javnosti i sve navode demantovao, priznaši pri tom da njegovi sinovi od 19 i 20 godina imaju firme, tri kamiona i bager, što je legalno, ali u kakvoj su vezi on i njegova porodica bili sa atarskim putevima ostaje da se vidi kada se sutra oglasi Viši sud u Nišu. Međutim, šuška se da postoji i problem sa velikim donacijama prikupljenim u ranijim i u poslednjoj predizbornoj kampanji, što je još misterija za javnost.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je na prvu stao u odbranu Gavrilovića i čak izgovorio čuvenu rečenicu da će dati ostavku ako se ispostavi da je Gavrilović kriv. No, kako je vreme odmicalo, prvi čovek se polako distancirao od njega, pa ga je tako jednom izbacio sa sastanka, a potom mu oduzeo službeno vozilo koje je ovaj 12 godina koristio i u privatne svrhe.

No, niko nije kriv dok ne bude osuđen, pa će se tako i na gardonačelnikovu ostavku pričekati, ako je vezana za Pericu. A možda Perica Gavrilćović dokaže da nije kriv. Gavrlović je, inače, od prvih dana bio u Srpskoj radikalnoj stranci, a Cvetanovića je pratio i  kada je ovaj prešao u SNS.

Tekst u celosti preuzet sa sajta Jugmedia

Author