Ulice u Nišu i pored činjenice da Direkcija za izgradnju grada kao upravljač treba da vrši nadzor nad krpljenjem i reparacijom posle uvođenja bilo kojih instalacija, i dalje izgledaju najblaže rečeno loše.

Skoro da ne postoji ulica sa ovakvim primerima, bilo da se radi o novijim radovima ili o starim rupama i krpljenjima. Tako imamo skoro u svakoj ulici gde se radi neki objekat, primer da uvođenje vode, struje ili kanalizacije zahteva kopanje ulice i krpljenje istih rupa. U velikoj većini slučajeva, ove radnje su urađene na neprihvatljivo loš način, što se da i videti.

Primer koji smo snimili je u Voždovoj ulici, nije jedini takav primer u ovoj ulici koja je već sada u lošem stanju, a postavlja se pitanje kako je u drugim delovima Niša ako je u najstrožem centru ovako loše.

Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada Niša

Povodom ovog pitanja zvali smo upravljača puteva Direkciju za izgradnju grada Niša, tražili smo da pričamo sa Direktorom Lovićem, ostavili poruku i broj telefona, ali nismo uspeli da dobijemo odgovore na pitanja do objavljivanja ovog teksta, iako smo čekali više dana da se Direktor ili neko nadležan javi. Inače je bilo jako teško doći do bilo koga na sve date brojeve telefona koje smo našli na sajtu Direkcije za izgradnju grada, kao i više sati pokušavanja da se neko javi na telefone u Direkciji.

Ovo je samo jedan u nizu primera javnih funkcionera koji ne žele da pričaju sa medijima koji nisu od onih kojima se naručuju pitanja ili se u slobodnoj formi priča šta “treba”.

Pitaćemo i njega uživo, nije problem.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.