Košarkašice niškog Studenta izgubile su u prvom kolu finalnog turnira juniorki koji se održava u Nišu od Crvene zvezde sa 51 poenom razlike. Svi timovi koji su gubili u prvom kolu gubili su sa znatno manjom razlikom.

Na konferenciji za novinare u gradskoj kući, sportski direktor Studenta Zvonimir Stanković, izjavio je da se mnogo ulaže u mlađe selekcije, dok je nov Većnik za sport rekao da će jedan od prioriteta da bude pomoć klubovima u takmičarskim rangovima.

Iako zakon o sportu govori u delu za finansiranje sporta u lokalnim samoupravama da su prioriteti nešto sasvim drugačije u sistemu finansiranja u gradu, do sada a očigledno i sada, izjave i finansije u Nišu govore drugačije. Skoro sav novac za finansiranje sporta ide u takmičarske sportove kao i profesionalne klubove gde se igrači plaćaju i kupuju.

Klub Student je po rečima Zvonimira Stankovića završio na 7. mestu u prethodnoj sezoni, grad je finansirao isti klub sa ukupno 6.4 miliona dinara. Klub ima na “spisku” oko 22 pionirke kao podmladak Studenta.


Šta još treba javnost da zna o košarci u Nišu?

Trener pionirki u Studentu, pomocni je trener seniora KK Marinos i trener juniora KK Marinos.

Zvonimir Stanković je takođe i predsednik Sportskog saveza Niša.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.