Naredba

Komunalna Milicija grada Niša, posle teksta na sajtu Niške inciijative kako se ne zna šta rade, ušla je u hiperprodukciju aktivnosti, mahom preko medija u naručenim izveštajima i tekstovima.

U tom naletu organizacije, davanja intervjua i objava na Fejsbuku, primena zakona i sopstvenih ovlašćenja pala he u drugi plan.

Odluku o zatvaranju parkova i zelenih površina, bez obzira na to šta mi mislili o njoj, a mislimo da nije mnogo pametno osmišljena i sprovedena, donosi Štab za vanredne situacije grada Niša i samo on.

“Tu odluku je i doneo Štab, Komunalna milcija treba samo da je sprovodi a ne da piše nove naredbe, jer nije joj u nadležnosti da ona izdaje pismene naredbe. To je jednostavno vam ovlašćenja Komunalne milicije, nemaju osnovno poznavanje zakona, ali to im nije prvi put”, komentar je jednog od pravnika Gradske uprave Niša.

U naredbi se jasno nalaže da ove službe vrše kontrolu, ništa drugo.

Naredba
Odluka Štaba za vanredne situacije; foto: printscreen

Ovaj čin Komunalne milicije vidimo samo i jedino kao akt poltronstva i podaništva, pokušaj da se dodvore nadređenima zbog svih afera koje su izašle u javnost u zadnjih nekoliko meseci.

Sama odluka o zatvaranju parkova je očigledno loše prošla i kod građana, pa tako skoro sve lokacije koje u zatvorene od strane Komunalne milicije građani i dalje koriste normalno.

Sa svim građanima sa kojima smo pričali dužinom keja i reke Nišave, svi su sa nezadovoljstvom pričali o ovoj odluci.

Da podsetimo, plate šefova u Komunalnoj policiji po zvaničnim podacima iz finansija grada je 65 000 dinara. Treba da znate šta rade za taj vaš novac.

Hvala im što postoje!

Author