Po izjavi direktorke SC Čair Branke Aranđelović, klizalište koje Niš ima, zbog tehničkih problema neće raditi narednih dana. Razlog za to je tehnički problem koji aparatura za pravljenje leda ima, tako da za novu godinu deca najverovatnije neće moći da uživaju u klizanju.

Po informacijama koje smo dobili od Sportskog kluba Oxigen, klizalište je više godina unazad imalo probleme sa ledom i temperaturama u plusu, kao i da nije prvi put da klizalište ne radi iz nekog razloga.

Foto: Sportski klub Oxigen

Sezona u Nišu je manja od 3 meseca, dok u Beogradu klizalište otvaraju i u oktobru a zatvaraju u aprilu. Morali smo da otkažemo celu nedelju treninga, kao i dodelu paketića za decu iz kluba. Puno roditelja nas je zvalo zbog toga, i izražavalo žaljenje zbog situacije.

Olimpijsko klizalište košta oko milion Eura, time bi se otvorila vrata za Brzo klizanje, Hokej i Umetničko klizanje. Nema interesovanja za tako nešto u stručnoj javnosti, jer su svi namireni milionima iz budžeta, pa nema razloga da neko nešto novo uvodi, sve je i ovako dobro svima. Niko ne gleda kako se zahtevi građana menjaju, jer vreme stoji kod nas u sportu… pojašnjavaju iz kluba Oxigen

Gradonačelnicu smo pitali i povodom ovog pitanja, ali je rekla da je direktorka Sportskog centra Čair zadužena za sve detalje, dok ona nije imala informaciju da klizalište ne radi.

Direktorka Sportskog centra Čair Branka Aranđelović nam je odgovorila na pitanja i evo njenog odgovora u celosti:

I pored velike želje da ove godine sa klizalištem krenemo ranije nego ranijih godina, susreli smo se sa nizom problema koje je neophodno otkloniti radi sigurnosti klizača.
Klizalište je otvoreno pre 15 godina i do sada nikada nije imalo većih rekonstrukcionih zahteva. Usled korišćenja došlo je do habanja opreme koja se koristi za hlađenje betonske površine i delove iste je neophodno što pre zameniti.
Podsećamo da je klizalište prošle godine krenulo sa radom tek sredinom januara kada su se stekli uslovi za stvaranje leda smanjenjem spoljašnje temperature.
Menadžment SC Čair i tehnički sektor svakodnevno radi na otklanjanju problema kako bi što pre naši mališani uživali u zimskim radostima.

Činjenica je da deca koja su htela da klizaju, moraju da čekaju popravku, koja ne zna niko kada će se završiti i koliko će trajati sezona zbog mogućih kvarova na dalje.


U toku pisanja teksta, direktorka SC čair je obavestila redakciju da se popravlja stanje na samom klizalištu i da će pokušati da ga što pre puste u rad.

Author