Oko podneva otišli smo do uprave Pčelice da ako je moguće postavimo pitanja oko poslovanja ustanove VD direktorki Svetlani Mitić. Pri dolasku do zgrade uprave, iz iste svirala glasna muzika i čulo se pevanje i veselje. Po odlasku do službe obezbeđenja, najavili smo se, ali bilo je nemoguće da se uđe u zgradu uprave ni po kom osnovu.

U trenutku kada je služba obezbeđenja stigla do same prostorije u kojoj je bilo proslave, sve se utišalo. Pogledajte sve detalje na snimku koji nije sečen ni montiran.

Po prekidanju snimanja, direktorka Svetlana Mitić nas je primila i dgovorili smo se da će da odgovori na sva novinarska pitanja, kao i da bi odgovorila na pozive ali nije imala naš broj telefona.

Izvinili smo se direktorki što je zbog nas prekinuta proslava, ali smo se opet našli na pogrešnom mestu.

Iako u ustanovi postoji “PR” koji je jako dobro upoznat sa pozivima koje smo upućivali, nismo uspevali da dođemo do odgovora.

Zbog čestih verbalnih i sličnih napada na terenu na urednika Niške inicijative, pristupili smo snimanju svega zbog dokaznog postupka pred organima i obaveštavanju javnosti o realnim činjenicama.