Pčelica

Oko podneva otišli smo do uprave Pčelice da ako je moguće postavimo pitanja oko poslovanja ustanove VD direktorki Svetlani Mitić. Pri dolasku do zgrade uprave, iz iste svirala glasna muzika i čulo se pevanje i veselje. Po odlasku do službe obezbeđenja, najavili smo se, ali bilo je nemoguće da se uđe u zgradu uprave ni po kom osnovu.

U trenutku kada je služba obezbeđenja stigla do same prostorije u kojoj je bilo proslave, sve se utišalo. Pogledajte sve detalje na snimku koji nije sečen ni montiran.

Po prekidanju snimanja, direktorka Svetlana Mitić nas je primila i dgovorili smo se da će da odgovori na sva novinarska pitanja, kao i da bi odgovorila na pozive ali nije imala naš broj telefona.

Izvinili smo se direktorki što je zbog nas prekinuta proslava, ali smo se opet našli na pogrešnom mestu.

Iako u ustanovi postoji “PR” koji je jako dobro upoznat sa pozivima koje smo upućivali, nismo uspevali da dođemo do odgovora.

Zbog čestih verbalnih i sličnih napada na terenu na urednika Niške inicijative, pristupili smo snimanju svega zbog dokaznog postupka pred organima i obaveštavanju javnosti o realnim činjenicama.