Klizalište u Nišu koje radi u okviru Sportskog centra Čair, po najavama iz ove ustanove trebalo bi da se otvori oko 20. decembra. Po rečima direktorke SC Čair Branke Aranđelović, još neka unapređenja se rade na klizalištu.

Iz više razloga se menja rasveta na klizalištu u Nišu, pa je tako sada u balon hali stavljeno LED osvetljenje, dok se narednih godina planira još ulaganja u ovaj i u druge objekte.

Klizalište u okviru sportskog centra nalazi se pored zgrade bazena, i prethodnih godina je radilo od decembra do početka marta. Po informacijama koje su dostupne, ovakvi objekti u Beogradu i Novom Sadu kalendarski rade dosta duže, ali je sama konstrukcija i sistem za održavanje leda urađen kvalitetnije u oba grada.

Radno vreme i cene od prošle sezone klizanja

U Nišu se prethodnih godina dešavalo da dođe i do zastoja u radu klizališta zbog tehničkog kvara, o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Klizanje u Nišu: foto Sportski klub Oxigen, škola klizanja Oxigen kluba

I dalje nije poznato zbog čega su nadležni pri pravljenju samog objekta odlučili da isti plate jako skupo dok isti  trenutno ne ispunjava nikakve standarde po pitanju bilo kog klizačkog sporta, jer je dimnezija niškog klizališta 18×36 metara. Olimpijski objekat koji postoji u više gradova u Srbiji je dimenzija 30×60 metara, sistem za pravljenje i održavanje leda je ozbiljniji i najbitnije funkcionalan, dok se u Novom Sadu i Beogradu održaju i takmičenja na ledu međunardnog karaktera u više sportova.

Author