Šta njima svima smeta najviše u niškom sportu? Smanjenje budžeta kao i kašnjenje odluke koliko para će ko da dobije?

U prethodnom periodu više opozicioinara koji su nekad bili u SNS-u, opozicioni lideri, veliki treneri kao i nezavisni mediji, ozbiljno se preznojavaju oko smanjenja budžeta i nefunkcionisanja sporta u Nišu.

A što? Zar uprave tih klubova samo znaju da uzmu od grada više miliona/desetina miliona?

Pa to niko ne zna, budžetske pare niko ne zna da uzme? Umete li da zaradite sami nešto, ili građani trebaju da plaćaju za kupljene igrače, upravne odbore pune političara i pajtosa, kafane, fiktivne fakture, pripreme u inostranstvu, dok roditelji plaćaju za treninge deci sve sami, negde i jako puno. Imaju li deca nove terene da se igraju i treniraju? Novi park, šetalište, stazu…?

Niko od njih se nije bavio činjenicama oko poštovanja zakona i prioriteta u finansiranju, namenskog/nenamenskog trošenja para svih građana, koje organizacije su pod istragama, kakvi kadrovi su u upravama, koji ljudi vode treninge. Ne!

Svi se samo bave time kako “nema para, propade nam sport”.

Gospodo SVI, odavno nam je propao sport u gradu, ali zato nije propalo finansiranje sporta na kriminalan i neznalački način, kao i potpuno naopak princip. Ali pravi sport je propao, isto kao i svaki drugi segment koji je visoko korumpiran i “klijentelizovan”.

Za čime vi žalite?

Za kintom?

Za hleba i igara?

Pošto vidim da niko ne žali za propustima u primeni zakona, u nenamenskom trošenju para i da se ne lažemo, sve vas u paketu samo zanimaju tri stvari:

Novac, kinta i pare.

Evo svima koji čitaju pitanje na koje sami sebi neka odgovore:

da li su videli napredak u masovnom bavljenju sportom dece i omladine od 2016-2020, u kom periodu je skočio budžet za sport od 160 na 400 miliona? Dva i po puta više?

Gde se vidi toliki novac, sem po izveštavanjima medija o utakmicama, gde sve vesti, na svim portalima izgledaju isto. Nije li zato što svi imaju istu metodologiju izveštavanja, pa slučajno svi liče na portal Belami TV-a?

Evo, neka bude da sve grešim, organizujte javnu raspravu vezano za sport u gradu AKO SMETE!

Ajmo struko, čestita kao i sve druge. da se pogledamo u oči, razmenimo znanje. Ajmo junaci.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.