Pogledajte nastavak serijala dokumentarnih emisija “Junaci doba zlog“ – epizodu „Ana Brnabić: Fikus za šefa“.

Emisija se bavi političkom biografijom premijerke, koja je iz jedne afere ušla u vlast, potom iz vlasti u razne afere, pa opet nazad na najjaču političku funkciju.

Iako se u startu očekivalo se da će biti drukčija, postala je – gora.

Pored ove, serijal će do proleća emitovati još osam epizoda.

Televizijski projekat „Junaci doba zlog“ svojevrsna je vrsta video testamenta generacijama koje dolaze: na jednom je mestu servirana priča o tome ko im je sve, kao savremenik, omogućio i činio život takvim kakav imaju. Ali, ovaj serijal je i neka vrsta brevijara koja će starijima poslužiti da se gorko prisete ko im je sve i na koje načine, zahvaljujući i njihovoj svesti i savesti, crtao mapu života svih ovih godina!

Držeći se svog gesla da bez razjašnjene prošlosti nema jasne budućnosti, serijal “Junaci doba zlog”, strogo se drži činjenica koje sagovornici komentarišu iz raznih uglova. Autori serijala „Junaci doba zlog“ uz pomoć relevantnih sagovornika prave skice za potret pre svega političara, ali i drugih javnih ličnosti koje su se prethodnih godina, pa i decenija, eksponirale u javnosti kao junaci našeg doba.

U prvi delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

I nastavak serijala autorska je ideja Slaviše Lekića, koji realizuje tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.