Humanitarna pomoć

Da optimizmu nema mesta ni kada su humanitarne akcije vladajuće stranke u pitanju, pokazuje i poslednja „akcija“ opštinskog odbora SNS Pantelej, dostupna na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk strani.

Iako Niška inicijativa pozdravlja svaku akciju koja doprinosi smanjenju siromaštva naših građana, objavljene fotografije izazivaju podozrenje i sumnju da je u pitanju još jedna promotivna kampanja SNS-a u kojoj građani nisu CILJ, već SREDSTVO.

„Poverenici Opštinskog odbora Pantelej Bratimir Vasiljević i Bojan Marinković, pokazali su društvenu odgovornost i brigu o socijalno ugroženim građanima. Oni su obišli sugrađane koji žive u teškim uslovima i odneli im neophodne namirnice, kao i sredstva za ličnu higijenu. Ovim gestom sagledali su potrebe svojih sugrađana i sa njima porazgovarali o problemima sa kojima se susreću.“

Nekoliko činjenica baca senku na ovaj humani gest niških funkcionera i obesmišljava akciju:

  • Slučajni posmatrač ne može se oteti utisku da se pomoć dodeljuje samo zato da bi strana kutije na kojoj se nalazi stranačka nalepnica/etiketa došla u prvi plan;
  • Etiketa je slikana tačno onoliko puta koliko ukupno ima fotografija;
  • Dom porodice (bez ikakvog prejudiciranja) izgleda pristojno i uslovno za život; PVC stolarija je nova, baš kao i pod, fasada je dekorativna, a spušteni plafon ima ugradno osvetljenje;
  • Na području opštine Pantelej, u čijem su sastavu i brojna seoska domaćinstva, postoje građani koji žive u neuporedivo gorim uslovima i čije bi slikanje kod većine posmatrača izazvalo žaljenje, ako ne i zaprepašćenje.

Takođe, među funkcionerima koji pomoć dodeljuju nalazi se odbornik Skupštine Grada Niša koji se ni jednom za tri i po godine nije pojavio za skupštinskom govornicom. Drugi funkcioner, ujedno i predsednik jedne od gradskih opština je osoba koja je po našim saznanjima i pisanjima medija više puta bila upletena u dela poput krađe struje i drva, nakon čega su slučajevi zataškani.

Poštovana koalicijo na vlasti! Ukoliko želite da stvarno podelite humanitarnu pomoć, uradite to kako treba, bez slikanja, iz iskrenih pobuda, bez nalepnica, etiketa i zastava!

Humanitarna pomoć se ne deli iz SNS fonda, jer to zakon zabranjuje! Ponovo ste u zoni krivičnog dela!

Humanitarna pomoć se deli iz sredstava opštine i države!

Humanitarna pomoć se deli od srca i po određenom planu prioriteta koji vi nemate!

To ima smisla samo kad se radi „ni po babu ni po stričevima“.