Na društvenim mrežema danas je osvanuo snimak oštećenog vodovoda kod Delta City-ja na nišavskom keju. Ovu havariju si izazvali izvođači radova koji rade na izgradnji ovog najavljivanog šoping mola.

Pitali smo direktora JKP Naissus Igora Vučića oko ovog slučaja havarije sve detalje i evo detalja kad možemo očekivati stabilizaciju vodovodne mreže, kao i ko će da plati ovu sanaciju:

“Radove ćemo moći da započnemo da izvodimo tek kada se osuši zemlja i ocedi taj prostor jer postoji opasnost od urušavanja iskopavanja, cevka koja je pukla je na 6 metara dubine. Havariju je prouzrokovao ljudski faktor, najverovatnije izvođač radova na šoping centru. Šteta je velika, ali smo uspeli preusmeravanjima na mreži da obezbedino snabdevenost vodom, dok će radovi moći tek od ponedeljka da se izvode ako sve bude po planu. Štetu i rad na sanaciji kao i troškove vode snosiće oni koji su napravili štetu, tj izvođači radova na Delta City-u, ne građani Niša”.

Informacija koja je bitna za delove grada koji su bez vode bili jeste da će snabdevanje biti stabilizovano do karaja dana, po rečima Direktora JKP Naisuss Igora Vučića.

Što se tiče same izgradnje Delta City-ja, informacije sa terena govore da je kompetno gradilište poplavljeno i da se ozbiljan problem napravio ovom havarijom, na snimku koji smo preneli na našoj Facebook strani jasno se vidi da se kompletna voda sliva nazad u gradilište.