Po informacijama koje nam dostavljaju građani koji su stacionirani u hali Čair, postoji više problema u ovom objektu kao i u organizaciji, radu, uslovima.

Prvo treba napomenuti da su svi vrlo jasno pohvalili rad Lekara, za koji kažu da je korektan i predan. Sa druge strane jako brzo su shvatili da lekari dolaze nepripremljeni po pitanju poteza i protokola, da redovno dobijaju terapiju i preglede od strane lekara, ali da što se tiče protokola otpuštanja, testiranja i svih ostalih uslova u hali, niko ništa ne zna, niti pacijenti znaju kome da se obrate za sve probleme.

“Higijenski uslovi su jako loši, nadam se da nećemo da zapatimo žuticu ili neku drugu tegobu sa stomakom…, toaleti smrde, cela hala je jako prljava, smrdi, đubre se ne izbacuje redovno iako samo lepo slažemo sve posle jela”…

Građani sumnjaju da preklapanje nadležnosti, jer tamo gde ima više nadležnih i zaduženih, očigledno svi prebaciju loptu jedni na druge. U ovom slučaju Vojska Srbije, Klinički centar i Zavod za javno zdravlje zajedno učestvuju u celoj organizaciji. Po najavi uskoro se uključuje i nov Krizni štab, pa će biti još više problema u nadležnosti.

Dvojica građana koji su stacionirani u hali, započeli su juče i štrajk glađu, jer kako kažu nisu testirani, osećaju se dobro, prošlo je više od 3 nedelje kako su u zdravstvenom sistemu. Njihov zahtev je bio da budu testirani po protokolu i da ako budu negativni, budu pušteni kući. U utorak uveče su i bili testirani po prvi put. Po njihovim rečima, ovo je uspeh.

“Ako prođe manje od 5 do 10 dana dok nas ne puste bićemo zadovoljni, ovde se ne zna ko šta treba da radi, nisu krivi lekari, već oni koji organizuju posao…” objasnio nam je građanin razočarano i besno.

Nastavićemo i u narednim danima da izveštavamo vezano za stanje institucija i njihov rad.