Hotel Park koji se gradi suprotno dokumentaciji

Gradski Urbanista Tanja Obradović je u izjavi Niškoj Inicijativi pojasnila da će obavestiti Građevinsku inpskeciju ukoliko se hotel Park i podzemna garaža grade suprotno projektnoj dokumentaciji.

Po dokumentaciji u koju smo imali uvid, kao i po rečima Inžinjera sa kojima smo se konsultovali u tekstu koji smo već objavili, ova podzemna garaža kao i ulaz u nju ne postoje u planskim aktima. Radovi na trgu kao i oko hotela Park bi trebali uskoro da se privedu kraju, ali do sada nije bilo nikakve reakcije nadležnih.

“Ovde treba da reaguje Građevinska inspekcija ako ima nekih nepravilnosti” bila je jasna Tanja Obradović.

Nepostojeća garaža i ulaz
Nepostojeća garaža i ulaz

Na izjavu Tanje Obradović da je najbolje da se stvari rešavaju kompromisom ako ima nekih problema, pitali smo šta to treba da znači i kakav će kompromis da bude ako se nije gradilo po dokumentaciji. Stav Glavnog Urbaniste je bio da će odgovore imati posle pregleda dokumentacije.

Tanja Obradović je imenovana za Glavnog Urbanistu ove godine po promeni Gradonačelnika. Prethodna pozicija joj je bila mesto Građevinskog inspektora u Nišavskom upravnom okrugu.

Bivši Gradonačelnik Darko Bulatović sa pomoćnicima i zamenicima bio je čest gost na gradilištu hotela Park kao i na lokalnim medijima, dok se gradnja ovog hotela prezentovala skoro kao sam uspeh gradske vlasti.

Po odgovorima koje smo dobili, sledeće nedelje ćemo da saznamo tačan stav Glavnog Urbaniste povodom ovog slučaja.

Author