Građevinska mafija u Nišu po rečima odbornika Branislava Jovanovića postoji, a naglašava da je dobio poziv u sred noći sa preporukama da odustane od te teme na zasedanjima Skupštine grada.

Po njegovima rečima, poziv je bio “dobronameran” dok na pitanje zbog čega nije prijavio pretnje policiji, on je izjavio da upravo obaveštava javnost o tome.

Cela afera ima svoj dugogodišnji tok, od stare vlasti, što je mahom i tema na skupštinskim zasedanjima, pa sve do pokušaja rušenja objekta u ulici Sestre Baković u koji je upleten bivši visoki funkcioner SNS-a u Nišu.

Redakcija je upoznata sa datim slučajem, od građana smo dobili i fotografije pokušaja rušenja, kao i slike svih prisutnih osoba na licu mesta.

Na datoj lokaciji objekat je izgrađen delimično suprotno građevinskoj dozvoli, a cela etaža sa Pent hausom u vlasništvu pomenutog funkcionera je trebala biti srušena po nalogu inspekcije. 

Evo izjave odbornika Baneta Jovanovića na ovu temu:

Rušenje je sprečeno, bila je prisutna i Komunalna milicija, dok je zbog sumnji u neovlašćeno slikanje (što je delo koje se goni po privatnoj tužbi) priveden i pripadnik Komunalne milicije Niša, oduzet mu je telefon zbog navodnog odavanja službene tajne, a sve zbog neformalne moći “koordinatora iz Beograda” koji po rečima sagovornika “vedri i oblači u gradu Nišu” preko SNS-a.

Po rečima više sagovornika, u ovom slučaju tužilaštvo kao i policija, stavili su se u službu političkih moćnika iz vladajuće stranke.

Građevinska mafija u Nišu, ali i podrška Džunića Jovanoviću, jer su obojica proveli vreme u pritvoru, zbog kako kažu nameštenih radnji.

Na samom zasedanju Skupštine bilo je evidentno dobrog raspoloženja, jer su skoro svi iz vladajuće većine bili jako raposloženi da “pomognu” po njihovim rečima opoziciji koliko mogu.

U dokumentaciji koju smo dobili redakcijski, a sve vezano za ovaj slučaj, jasno se vide podaci o vlasništvu objekta koji treba da se sruši u ukupnoj površini od 147 kvadratnih metara.