Ekološki ustanak i Ćuta

Nakon što je Ekološki ustanak objavio snimak na kome se, kako navode, čuje kako predsenik opštine Žagubica Safet Pavlović preti ekološkom aktivisti Ivanu Milosavljeviću, poručujući da će da „seče“ onoga ko „udari na njegovo ime“, narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta otišao je danas u Žagubicu da se sastane sa Pavlovićem.

Ekološki ustanak na čelu sa poslanikom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom zajedno sa aktivistom Ivanom Milosavljevićem bili kod Safeta Pavlovića, predsednika opštine Žagubica, kome je preneta kratka i jasna poruka, da će ukoliko se Ivanu i aktivistima bilo šta dogodi biti lično odgovoran za to. Video – snimak razgovora biće objavljen u toku dana – objavljeno je na Fejsbuk stranici Ekološkog ustanka.

Kako je Danas pisao, na pretećem snimku, koji je dospeo u javnost juče, se čuje razgovor tri muške osobe, među kojima su, kako navode, Ivan Milosavljević, i Safet Pavlović.

Ekološki ustanak i Ćuta
Ekološki ustanak i Ćuta kod predsednika opštine Žagubica

Ivan Milosavljević ispričao je prethodno za N1 da se razgovor tokom koga su izrečene pretnje dogodio u decembru, kada su ga ljudi bliski predsedniku opštine Žagubica prvo odveli u podrum, a zatim u kancelariju na spratu kazina u kome ga je čekao Safet Pavlović.

Na snimku se čuje i kako muški glas poručuje Milosavljeviću da mu je „probijen profil“ i da imaju celokupno njegovo dopisivanje sa mesendžera, te da „sve zna“.

– Nismo labavi momci i ne zezamo se, nemoj moje ime da spominješ. Ovo ti je opomena, budeš li nastavio sa mojim imenom. Nismo te udarali, nismo ništa. Budeš li nastavio dalje, onda ćemo da te zveknemo opet. Što se tiče rudnika, i sve to u kampanji kad bude bilo, ako neko dođe i proziva mene, onda ću da napravim zlo. Ako neko udari na moje ime, onda te sečemo – čuje se na snimku koji pokazuje da je osobi koja ovo govori posebno stalo da mu se ime ne pominje 2024. tokom kampanje za izbore.

Milosavljević je ispričao za Danas da nije ranije prijavio ove pretnje jer ne veruje institucijama. On je kazao i da nije zabrinut dok boravi u Petrovcu na Mlavi ali da kad krene na Homolj „se zamisli“.

S druge strane, Safet Pavlović je kazao da on nije pretio Milosavljeviću i da je ceo snimak montiran.

Pogledajte snimak celog događaja sa pretnjama: