Gradnja

U Gornjomatejevačkoj ulici u opštini Pantelej nastavlja se zidanje zgrada na premaloj udaljenosti, pa će odlukom gradskih urbanista građani ovog stambenog naselja sada umesto u zelenilo i stabla višnje gledati u prozore nove zgrade.

Stanovnici Gornjomatejevačke u toku jučerašnjeg dana istakli su na svoje terase i prozore transparente sa porukama za članove Komisije za planove koji su odobrili izgradnju nove zgrade.

Na transparentima su se našli natpisi “stop investitorskoj mafiji”, “hoćemo zelenu površinu”, dok je na stepeništu zgrade okačen transparent sa imenima odgovornih urbanista koji su dozvolili ovakav način gradnje i “oduzeli sunce” građanima.

Iako su se obraćali dopisima i molbama nadležnim institucijama u gradu, reakcije do sada nije bilo, dok za funkcionere u opštini Pantelej kažu da samo znaju da se slikaju i da ništa ne rade.

Upravnik zgrada u ovom naselju na kojima su prethodnog dana osvanuli transparenti najavljuje da će nakon što ponovo o celom problemu obaveste gradske institucije i lokalne medije krenuti sa radikalizacijom protesta.

Nedaleko od već započetih radova nalazi se tabla sa podacima o tome šta se gradi, glavnom projektantu, investitoru – firmi “Dičko gradnja” i izvođaču radova.

Problem sa legalizovanom divljom gradnjom postoji u celom naselju kao i na ranije izgrađenom Somborskom bulevaru koji pripada istoj opštini, o čemu je Niška inicijativa ranije već obaveštavala javnost.