Direktor Nišstana je izjavio da je zadovoljan radom u firmi, da je sve u redu iako su radnici iste firme u ponedeljak oko 12:30 snimljeni kako šetaju pored reke Nišave. Iako su snimljeni van redovnog vremena pauze, direktor Nikolić je pojasnio da oni nemaju fiksno vreme pauze, što je i proverio u radnim nalozima.

Direktor Nikolić, koji je pre ovog posla bio Komunalni Milicioner u Nišu, pojasnio je da radnici imaju 60 poziva u toku dana, i da skoro sve pozive realizuju, dok samo neki prebace za drugu smenu.

“Zbog prirode posla, nemoguće je da se pauza odradi kada je po rasporedu već kada imaju vremena. Ja sam nekoliko meseci direktor i jako sam zadovoljan sa radom u ovoj firmi” pojašnjava Nikolić.

Iako je viđeno još nekoliko radnika na nišavskom keju odmah posle snimanja ovog videa, Nikolić je ostao pri svojim stavovima da je u firmi sve u redu i da se jako puno radi.

I povodom ovog snimka, u inbox Niške Inicijative stiglo je više uvreda i pretnji. Kao i u prethodnim mesecima, nećemo da prijavljujemo iste, jer sve pretnje, uvrede i pozivi nisu dobili sudski epilog.

Nije redak slučaj da se vide svakog radnog dana da radnici gradske uprave i javne uprave u Nišu šetaju u radno vreme van pauze po gradu.

Redakcija smatra da ovaj vid pritiska neće i ne treba da nas remeti u radu, kao i u dokumentovanju svakodnevnice i realnosti.

Author