Za šta služe mediji u Nišu? Bez ikakve sumnje samo i jedino da budu osigurač vlasti, na sličan način kao i Tužilaštva. Svaka tema koja im brkne u oči a tema bude njihov (ne)rad ili drugi marifetluk, preventivno ili kurativno preko ispostava se vrši “za svaki slučaj” ispiranje mozgova gledalaca/građana.

Pa tako kad smo pokretali pitanje grafita sa Naci simbolima, tadašnja pomoćnica Gradonačelnika je izjavila u etar da su uklonjeni grafiti i još neku drugu gomilu prazne priče o brizi institucija, nasleđu… Prostim uvidom sam snimao nekih sat vremena posle toga po keju da ništa nije urađeno.

Skorašnji tekst o Romskom kulturnom centru je izazvao napad na gostovanja na Tv Zoni pomenute Većnice koja se ne javlja na telefon i neće da razgovara sa medijima, sem sa “njihovim” medijima, koji i ne postavljaju pitanja već govore po diktatu. U video prilogu se pojavljuje i Svetislav Jovanović koji na svom profilu na FB-u ima razne slike i tekstove podrške Predsedniku i SNS-u, pa čak i sliku sa svojom porodicom.

Jovanović je kontaktiran da priča o RKC-u ali pošto je bio “u vožnji” nije mogao da razgovara već je tražio da mu se pošalju pitanja na mejl, na koja nije adekvatno ni odgovorio. Iako smo dobili drugačije informacije sagovornika u vreme pisanja i pripreme teksta, za TV Zonu je rečeno šta treba.

Vaša mišljenja možete postavljati na našoj FB strani.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.