Policija

Informacije koje smo dobili od Osnovnog Tužilaštva u Nišu, govore da postoji svedok koji je bio na licu mesta u društvu nastradalog pešaka u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 4. januara malo posle 20h.

Da li će svedok biti ključan u procesu za tragičnu saobraćajnu nesreću?

Po infromacijama iz Tužilaštva, Svedok koji je bio sa nastradalim pešakom, samo pukom slučajnošću je izbegao povredu ili smrt, jer ga vozilo nije udarilo. Svedok se nalazi u dokumentima predmeta i biće saslušan u toku procesa.

Svedok sa lica mesta je najbolji saradnik istine u procesu u kome je javnost zainteresovana iz više razloga.

U vozilu su se nalazile dve maloletne ženske osobe u trenutku nesreće. U postupke će i one biti saslušane vezano za sve detalje događaja te kobne noći.

Pritvor koji je određen do 30 dana, određen je po dva osnova. Zbog uticanja na svedoke i uznemiravanja javnosti. Kad se svedoci saslušaju, prvi razlog više neće postojati. Čeka se onda odluka Suda da li još uvek postoji razlog uznemirenja javnosti, pa postoji zakonska mogućnost da se pritvor i produži.

Pitali smo Tužilaštvo da li su upoznati sa informacijama koje su kružile po društvenim mrežama prthodnih dana da je otac N.S. koji se sumnjiči za ovo delo policijski službenik iz Beograda poznat u slučaju Savamala. U Tužilaštvu su rekli da ne poseduju te infromacije.

Iz drugih izvora smo dobili informacije da se otac osumnjičenog ne zove isto kao pomenuti pripadnik PU Beograd, koji je bio dežuran u noći rušenja u Savamali.

Kotlarnica na Bulevaru Medijana možda ima video nadzor, moguće je da su kamere snimile neke detalje nesreće ili pre nesreće, kao i moguće ponašanje S.N. u vožnji tog ili prethodnih dana.

Naredni protest zbog situacije u saobraćaju kao i stradanju dvoje pešaka na pešačkoj stazi održaće se u subotu 9. januara u 15 na mestu nesreće.

Niška Inicijativa će izveštavati sa ovog protesta u subotu.

 

 

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.