Aerodrom

Po informacijama koje su objavile velike medijske kuće kao i novinske agencije, pored snimaka koje možemo da vidimo po društvenim mrežama, građani Srbije su ostali zarobljeni po aerodromima u svetu.

Pored činjenice da su druge zemlje rešile ili uveliko rešavaju ovaj problem, neke mnogoljudne zemlje imaju problema sa ovim pitanjem, što se takođe može naći lakom pretragom, naši građani su tek u toku jučerašnjeg dana, posle više dana “kampovanja po aerodromima”, počeli da pristižu u našu zemlju.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Ministarstvo počinje da pravi spiskove i priprema se za rešavanje ovog problema.

Znači da kad su ga pitali novinari, ovaj Slobin bucko što zna da peva, ne zna da radi ništa drugo sem toga, nije imao ništa da kaže šta se konretno radi.

On je tamo titular i popunjava javni prostor, zasmejava raju. Ništa drugo.

Evo i jedne dovoljne činjenice:

Ministarstvo spoljnih poslova ima po trenutnoj sistematizaciji oko 540 zaposlenih u Srbiji, a po konzulatima i ambasadama još toliko. Ukupna cifra zaposlenih koja se vodi je 1102.

Da li je normalno da preko 1100 zaposlenih ne može da reši ovaj problem?

Da li su oni nesposobni ili država, ili svi zajedno u paketu? Ili je “pevač” slepi vođa u ministarstvu?

Naravno da neka grupa od njih 20, 30 ili 50 ljudi negde daleko od našeg toplog kreveta ne zvuči kao neka vest većini?! Ali stavite se u položaj tih ljudi, njihovih porodica u ovom teškom trenutku pa vidite da li vam izgleda tako daleko sve to?

Ujedno to govori kakav stav naša država ima prema samim građanima. Setite se toga kad vam “patriJote” prodaju emotivni “crap” po medijima.

Kad smo postali društvo kalusnih pojedinaca i društvo bez empatije?

Mene je sramota ove činjenice!

A ovima iz ministarstva: Hvala vam što postojite!

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.