Više radnika i građana Niša je kontaktiralo redakciju Niške Inicijative vezano za prevoz radnika u fabrici Yura, kao i stanju autobusa Lasta.

Na slikama i snimcima koje smo dobili od više lica, vidi se čak i postupanje inspektora saobraćajne inspekcije Nišavskog upravnog okruga.

Građani/radnici su se žalili da su autobusi prljavi, da su u lošem stanju kao i da se ne poštuju mere protiv Covid19, jer je jako veliki broj lica u autobusima.

“Kafane i kafići ne smeju da rade zbog velikog broja ljudi u malom prostoru, dok je snimak koji smo vam poslali pokazuje da je u autobusima neopisiva gužva. Gde je tu dosladnost? Da li misli neko na te ljude?”  kaže građanin koji je kontaktirao redakciju.

Saobraćajni inspektori na terenu, ne odgovaraju na pitanja novinara

Na snimku koji nam je građanin dostavio, vidi se i veliki broj radnika u duplom autobusu, ali se vide i saobraćajni inspektori okruga, koji iako su bili prisutni, nisu hteli da pojasne da li su postupali u ovim slučaju, kao i drugim situacijama za koje su nadležni.

Redakcija se obratila okrugu i inspekciji telefonom i mejlom, do sada nije bilo nikakvih odgovora iako su pitani da li su postupali i zbog kojih razloga.

Načelnik okruga Babović, nije nadležan da daje odgovore o postupanju inspektora Povodom naših pitanja o stanju u prevozu radnika Yure i postupanja inspektora, ni Nišavski okrug nije dostavio informacije, već se proglasio nenadležnim da nam odgovori.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.