Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će od utorka zabrana kretanja biti skraćena za jedan sat i važiće od 18, umesto od 17 časova.

Vučić je gostujući na televiziji Pink rekao da će to biti prva mera, a da će istovremeno i starijima od 65 godina biti omogućeno kretanje po 30 minuta u periodu od 18:00 do 01:00 čas utorkom, petkom i nedeljom.

On je dodao da će, ako se situacija dodatno poboljša, starijim građanima od 27. aprila biti omogućena šetnja pola sata svakog dana.

Predsednik Srbije najavio je da će u narednih sedam do 10 dana biti omogućeno da zaseda parlament, uz svu potrebnu zaštitu.

Od utorka će, kako je najavio, početi da rade građevinski radnici, zanatlije i brojne prodavnice, osim u tržnim centrima.

“Posle 27. aprila očekuje se da prorade i saloni lepote, frizeri i teretane, ali uz svu potrebnu zaštitu”, rekao je Vučić.

Po 100 evra svakom građaninu 11. ili 12. maja

Vučić je najavio da će po 100 evra svakom punoletnom građaninu biti uplaćeno 11. ili 12. maja i da to puno znači, naročito za siromašnije građane.

“Japanski premijer daje po 850 evra, mi nemamo toliko, Amerikanci mogu da štampaju pare mi ne možemo, moramo da ih damo iz realnih izvora, novac građanima daje Singapur, Hong Kong, svi to rade jer se tako podstiče potrošnja i optimizam”, rekao je Vučić.

On je dodao da se za ekonomske mere prijavilo više od 145.000 preduzetnika za isplatu minimalca i da poslovne banke imaju mnogo posla sa kreditima za jačanje likvidnosti firmi, a da za 80 tih kredita garantuje država.

Srbija će imati najbolju ekonomiju u Evropi

Vučić je rekao i da će Srbija ove godine imati najbolju ekonomiju u Evropi sa najvećim rastom, a da sledeće godine očekuje ekonomski rast od devet odsto.

“To vam je rekao Međunarodni monetarni fond, a ne ja, da ćemo imati minus tri, a sledeće godine prognoziraju rast od 7,5 odsto, ali mislim da će biti više”, rekao je Vučić na televiziji Pink.

On je dodao da će sve to biti ostvareno samo ako ne bude nedisciplinovanog ponašanja.

Vučić je istakao da će Srbija nastaviti realizaciju velikih investicionih projekata, od pruge Beograd – Novi Sad, Moravskog koridora, svih planiranih puteva, i dodao da “za sve imamo novac”.

Opširnije na: http://rs.n1info.com/Vesti/a590632/Kraci-policijski-cas-od-utorka.html

Author