Stariji NIšlija je danas odmah po završetku protesta priveden u policijsku upravu Niš, dok po njegovim rečima ima dosta građana koji su u Policiji trenutno. Redakciji se javilo više građana koji su privedeni danas posle protesta u policijsku upravu u Nišu.

Milana Stojića su priveli “operativci” policije, dok je pravni tim i nekoliko aktivista alarmirala njegova porodica jer mu se gubio svaki trag posle protesta, a na telefon nije mogao odmah da se javi, što je proizvelo uznemirenje kod članova porodice.

Tako je porodica posle dva sata uspela da sazna da je u policiji. Po dolasku u policiju porodice i advokata, prve informacije na portirnici su bile da ne mogu da ga nađu, dok je porodici i prijateljima tek posle par sati rekao telefonom da je na “3. spratu”.

Evo izjave Stojića koji je bio vidno uznemiren:

U prekršajnom nalogu koji je pisan nečitko, uspeli smo da pročitamo da je uvidom u snimak policije utvrđeno da je Stojić ometao kretanje pauk službe Parking servisa i time prekršio član 333. ZOBSA. Ukoliko kaznu plati u roku do 8 dana, kazna je 2500 dinara.

U razgovoru nam je pojasnio da su ga lako locirali zbog specifične jakne koju je nosio, pa su ga lako priveli, što su mu i policajci rekli.

Obzirom da je svaki pauk opremljen sistemom za video nadzor i da su odmah na toj lokaciji bili pripadnici PU u civilu, jasno je bilo kako su ovog “senior kršitelja zakona” efikasne službe bezbednosti Srbije privele pravdi.

Dok Stojić još nije bio pušten, pristigla su i kola hitne pomoći, jer je navodno nekom pozlilo u policiji zbog navodnih povreda koje je zadobio u toku protesta.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.