21. februara u Nišu, napadnut je novinar N1 Milan Stojanović. Napadnut je i verbalno je izvređan od stane radnika JKP Naissus-a, dok je snimao intervenciju koju su imali zbog kvara na vodovodnoj mreži.

Posle više desetina poziva telefonom kao i poruka upućenih direktoru ovog preduzeća Goranu Milosavljeviću, najzad smo ga našli na proslavi Dana pobede nad fašizmom. Svaki put kad mu je poslata poruka, uvek je bila sa pitanjem oko napada na novinara od strane lica koji rade u ovom komunalnom preduzeću, kao i da li su pokrenuti postupci povodom kršenja radne discipline.

Pogledajte kratku izjavu direktora Milosavljevića povodom ovog incidenta.

Povodom ovog slučaja, pitali smo i Milana Stojanovića za mišljenje o situaciji u kojoj se našao:

Ja zaista ne znam sta je njihova procedura, ali znam sta bi bilo potpuno u skladu sa zdravim razumom. Hajde da pogledamo stvari ovako. Sta bi bila prava kazna za ljude zaposlene u javnom sektoru, koji zive od dohodaka svih nas, a koji povise ton, a kamoli fizicki nasrnu na bilo koga od nas? Pa, najpre, samo doci to podataka o konkursu putem koga su zaposleni. Jer, konkursa sigurno nema, a tu je i odgovor na pitanje kako je moguce da se osecaju tako moćno pa da napadnu novinara ili bilo koga drugog. To su ljudi koje sam, brzo posle incidenta, video na predizbornom skupu SNS u Leskovcu. Nosili plave prsluke i nosili transparente. Cim to radite, vi ovde izgleda mozete sve. Verujem da su uradili isto sto i tuzilastvo od trenutka kada su me pozvali da dam iskaz, pa do sada, a to je ništa. Bar koliko sam informisan.

Milan Stojanović, dopisnik N1 iz Niša

Povodom ovog incidenta, poslali smo pitanja i Osnovnom javnom tužilaštvu, pa ćemo po dobijanju informacija od tužilaštva da obavestim javnost.

Redakcija Niške Inicijative izražava podršku kolegi Stojanoviću, i zgroženi smo nasiljem nad kolegom novinarem. Iz tog razloga u narednom periodu ćemo pojačati snimanje javnih službi i obećavamo da ćemo se adekvatno braniti od ovakvih nasilnika u narednom periodu.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.