Kačar

U jutarnjem programu TV Zona plus gostovao je većnik za sport Branislav Kačar koji je govorio o planovima za Sportski kompleks “Rovče” u Tvrđavi kao i sportu u Nišu nakon epidemije koronavirusa.

U toku emisije “Kafe promaja”, u program se uključio odbornik Niške inicijative, Srđan Nonić koji je potvrdio određene činjenice koje je Kačar izneo i pitao ga da navede dva člana Zakona o sportu po kojima se određuju prioriteti pri finansiranju sporta u lokalnim samoupravama.

Obzirom da su 380 miliona dinara iz budžeta raspodeljeni za sport ove godine, ovo pitanje jedno je od onih koje bi sami voditelji emisija gradskih televizija trebali da postave jer je u interesu javnosti da zna po kom osnovu se deli njihov novac.

Na konkrento pitanje “koji su tačno članovi zakona o sportu i šta piše u njima”, za šta je potrebno 30 sekundi da se odgovori, Kačar je na tradicionalno demagoški način podveo stručna pitanja pod provokacije, što je tipičan način dijaloga koji zastupaju predstavnici SNS-a.

Pozivamo vas da sami pogledate i poslušate odgovor jednog od glavnih saradnika Gradonačelnika Darka Bulatovića i unapred se izvinjavamo zbog nešto slabijeg zvuka, obzirom da je snimak programa uživo načinjen telefonom.

Ne krivimo Kačara što nije hteo da odgovori na pitanja, jer kao što se pokazalo u brojnim slučajevima do sada, on je jedan od onih koji o sportu odlučuje bez poznavanja samog Zakona o sportu i prirotetima, pa zbog toga po principu “znam ali neću da ti kažem” proglašava pitanja za provokacije.

Većniče, podsećamo Vas još jednom, kao javni funkcioner dužni ste da odgovarate svim građanima, bez obzira na njihovu političku pripadnost i lične nesuglasice.

Razlog za ova pitanja jeste očigledno namerno kršenje svih zakonskih odredbi koje govore suprotno o prioritetima pri finansiranju sporta u odnosu na ono kako se to godinama radi u Nišu.

Pranje ruku preko stručne komisije u kojoj sede “stručnjaci” možemo videti i u sportu, medijima, civilnom sektoru a isti ključ se primenjuje na sve tendere i naravno nova omiljena “javno-privatna partnerstva”.

I naravno:

Hvala vam što postojite

Author