Niška inicijativa

Niška Inicijativa je u više navrata pisala i obaveštavala javnost o saznanjima vezanim za rad
Simfoniskog orkestra u Nišu. Ovim putem obaveštavamo javnost da su do sada objavljeni tekstovi bili rezultat loše komunikacije iz kojih razloga je očigledno došlo do pogrešnih zaključaka koji su objavljivani u više tesktova na portalu.
Svi tekstovi su povučeni sa portala obzirom da ne sadrže informacije koje su prethodno potpuno proverene pa se iz njih mogu izvesti pogrešni zaključci o radu Simfonijskog orkestra u vreme trajanja mandata direktora Svetozara Vezenkovića.
U istraživačkom novinarstvu koje je bilo usmereno na rad ove institucije nisu pronađene nepravilnosti niti nezakonitosti u radu ustanove odnosno direktora Svetozara Vezenkovića.
Ukoliko je prednjim tekstovima na bilo koji način došlo do povrede časti i ugleda bivšeg direktora Svetozara Vezenkovića redakcija ovim putem upućuje izvinjenje i još jednom naglašava da je do sadržine tih tekstova došlo isključivo zbog loše komunikacije koja je rezultirala stvaranje utiska da se podaci o finansijama ustanove žele sakriti od građana.

Author